• A sorozat a Netflixen jön majd
  • Ríviai Geralt más lesz, mint a játékokban
  • A széria a könyveket veszi alapul

Jön a Witcher tévésorozat, méghozzá a Netflixtől, de ezen kívül már csak azt tudjuk, hogy a CD Projekt RED érthető okokból nem vesz részt benne. Ez az ok pedig nem más, minthogy a sorozat nem a videojátékokra, hanem Andrzej Sapkowski regényeire épül – az író kreatív tanácsadóként részt is vesz a projektben.

Ahogy Tomasz Bagiński rendező is, akinek nem teljesen idegen a Witcher-sorozat, hiszen ő rendezte meg mindhárom játék intróját, sőt a Cyberpunk 2077 teaser trailere is az ő munkáját dicséri. Most ő árulta el a lengyel Inn Poland című oldalnak, hogy a sorozatbeli és a játékbeli Geralt csak néhány jellemvonásban fognak hasonlítani egymásban, ezt leszámítva igen távoli rokonságban lesznek.

Ez főleg annak köszönhető, hogy a Witcher sorozat készítői teljes autonómiát élveznek, szabadon alakíthatják a szereplőket és az útjukat, így természetesen Ríviai Geralt is más irányba fog haladni, másfelé fejlődik. Mivel nem játékadaptációról van szó, ez persze nem baj, sőt kifejezetten örömteli, hogy a sorozat készítőinek kezét semmi sem köti meg.