• A Wolfenstein kreatív direktora a Bethesdát méltatta
  • Szerinte más kiadó meg sem próbálkozna hasonló játék kiadásával

Lehet szeretni vagy lehet utálni a Bethesdát, de az tény, hogy szinte csak olyan játékokat dob piacra, melyektől a többi kiadó már egy ideje elfordulni látszik: egyjátékosra és történetre kihegyezett alkotásokat, ráadásul kétes hírű mikrotranzakciók, lootboxok és egyéb nyalánkságok nélkül. Csak tavaly négy ilyen címük volt, a Prey, a Dishonored: Death of the Outsider, a The Evil Within, és a Wolfenstein 2: The New Colossus.

A Wolfenstein 2 esetében még a többjátékos módot is feláldozták a történetmesélés oltárán, ami manapság igen szokatlan húzás. A Machine Games kreatív direktora, Jens Matthies egészen odáig ment, hogy a Bethesda az egyetlen kiadó, mely ilyen játékokat egyáltalán enged elkészülni.

„Nem hiszem, hogy bármi hasonlóság van a játékaink között. Alapjában véve ugyan mind belsőnézetes akciójáték, de a hangulat, a történetben levő csavarok teljesen mások. Nem hiszem, hogy bármely más kiadó zöld utat adott volna ennek a projektnek.” – fejtette ki, amikor a Call of Duty került szóba.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!