Wolfenstein augusztusban?William "B.J." Blazkowicz a videojáték-ipar egyik legidősebb hőse. Első, bár akkor még névtelen felbukkanását 1981-re datálhatjuk, a Muse Software és a Silas Warner tervezőinek köszönhetően, visszatérésére pedig 1984-ben, Apple II, C64, és Atari 8-bit platformokon került sor. Amikor főhősünk a nevét is felvállalta, az 1990-ben történt, a Commander Keenben, ekkor már az id Software berkeiben (bár ott az unokája kapott szerepet), majd '92-ben jött a világhír, az első elismert FPS programban, a Wolfenstein 3D-ben. A siker folytatásokat szült — a legsikeresebb kétségkívül a 2001-ben debütált Return to Castle Wolfenstein volt, amely a téveszmékkel ellentétben még színtiszta id-munka volt.

Wolfenstein augusztusban?Most pedig érkezik a trilógia záróepizódja — és a föld úgy tűnik, ismét megremeg egy Wolfenstein-program súlya alatt. A szoftver kivitelezését ezúttal az id legnagyobb barátja, a Raven Software vállalta magára, amely pár év tévelygés után végre ismét rátalált a helyes ösvényre. A programban, akárcsak az elődökben, ismét keveredik a második világháború realizmusa az okkult hatalmak által életre keltett rémségekkel, Blazkowicz pedig élete legnagyobb kihívásával kénytelen szembenézni — ha nem sikerül, a nácik minden valószínűséggel elárasztják az egész világot...

Most érkezett a hír, hogy minderre augusztus negyedikén kerülhet sor, szóval úgy tűnik, már a nyár végén fejjel mehetünk a náciknak.