Eric Beissman, a játék producere először az új generációs Wolfenstein legszembetűnőbb újításáról beszélt, ami nem más, mint a már látott alternatív dimenzió. Ebbe a világba a Veil nevű eszköz segítségével léphet át főhősünk, B.J. Blazkowicz, és mikor ott van, különleges képességekre tesz szert, például a sötétben látjuk az ellenségeinket, vagy szuper gyorsan tudunk futni. A producer úr leleplezett egy új képességet is, ami a Meier nevet kapta, és mellyel az időt tudjuk lelassítani.

Sok-sok kincs és pénz lesz elszórva a játékban, amiket ha szorgosan összegyűjtjük, új fegyvereket vehetünk, vagy a képességeinket fejleszthetjük. Egy különleges fegyver a Particle Canon (remélem ezt mondta, mert nem értettem kristálytisztán), ami Veilből nyeri az energiáját, és egy rendkívül erős sugarat kilőve elporlasztja a célpontokat, de még a fedezékükön is áthatol.

Egy-egy pályát számtalan módon végrehajthatjuk majd -- na jó, ez kicsit túlzás, de sokféleképpen, az biztos. Ha például erős tűz alá vettek minket, a tetőkön szaladva juthatunk biztonságos helyre, de használhatjuk a csatornarendszert is, hogy az ellenfeleink mögé kerüljünk.

Eric Beissman egy erős multiplayer mókát ígért a beszélgetés végén, ami elmondása szerint hasonló lesz a Return to Castle Wolfensteinéhez, és az online csatákban a Veil, vagyis az alternatív dimenzió is kihasználásra kerül.



Bónusznak pedig a tegnap bemutatott 2. trailer a Wolfensteinből, amiben akció közben láthatjuk a Particle Canont.