Na igen, a játékipar csodái: az embernek kihozza a postás az előrendelt játékot, feltelepíti, és az első dolog, ami fogadja, az automatikus frissítés ablaka, mely jelzi, hogy a cucchoz elérhető és melegen ajánlott az 1.1-es patch. A javítási listát böngészve úgy látom, a szokásos dologról van szó: a tesztelés során kibukott, kevésbé fontosnak ítélt hibák fixálása, amelyek ellenére elküldték a sokszorosítóüzembe az anyagot. Van itt minden: túl gyors MP43 közelharci támadás és túl messzire repülő gránátok, hibás vagy rosszul elhelyezett objektummodell miatt nehezebben vagy egyáltalán nem teljesíthető küldetések, nem jól működő funkciók, hiányzó hangok, és így tovább. Ciki vagy sem, ez van, ez is egyfajta jogvédelem, hiszen nyilván azok vannak most lépéselőnyben, akik megvették a cuccot, és nyugodt szívvel elindíthatják az automata foltvarrógépet... Persze ez csak PC-re igaz, az X360 és PS3 tapaszokról később születik verdikt.

Ide kapcsolódó, nem kevésbé szomorú hír, hogy a játék többszemélyes módját bedolgozóként elkészítő angol Endrandt Studios szintén most jelentette be, hogy a fejlesztés végeztével jelentős átszervezéseket hajtanak végre, magyarán megválnak pár munkatársuktól, köztük olyanoktól is, akik keményen melóztak a multi hegesztésén. Ugyan arról nem esik szó, hogy konkrétan hány kollégát érint a dolog, de tekintve, hogy egy mindössze 17 fős csapatról van szó, már pár ember kirúgása sem kevés, főleg miután más projekt megszerzését is célba vették. Az Endrant 2008 júliusában alakult, és ez a munka volt az első megbízásuk. Az első értékelések egyébként megjegyzik, hogy érezhető a multiplayer részen a társfejlesztés, azaz nem homogén az egy- és többszemélyes mód.

Nem túl biztató dolgok ezek, és ha hozzáteszem, hogy a konzolos verziók értékelése a Metacritic oldalán 80% körüli — az IGN szerint egy eléggé felejthető shooter a drága, a GameSpot pedig a „nem meggyőző MI, a korosodó technológia és a további finomítás általános hiánya” (amit ugye a patch is jelez) miatt egy kihagyott lehetőségnek tartja —, picit tényleg lelombozhatja a kedvünket. No de majd megkóstoljuk azt a pudingot, és kiderül...