• World of Warcraft: Legion bejelentés
  • Visszatér a Burning Legion
  • Az új maximális szint 110
  • Bemutatkozik az Artifact rendszer,
  • A bajnokok
  • És a kasztspecifikus csarnokok
  • Lesz 9 dungeon és 2 új raid
  • Jön a Honor System V3
  • Még idén indul a bétateszt
  • World of Warcraft: Legion megjelenés: még nem tudni

A Blizzard a saját sajtókonferenciáján jelentette be a World of Warcraft legújabb kiegészítőjét. Ez a Legion címet kapta, az alap sztori szerint pedig visszatért a Burning Legion; ez az eddigi legnagyobb démoni fenyegetés, ami a világot veszélyezteti, így minden hősnek toppon kell lennie ahhoz, hogy győzedelmeskedni tudjon.

Ezúttal már 110 a maximális szint, de ez csak egy kis része annak az erőnek, ami a kezünkbe kerül, a Legion egyik nagy újdonsága ugyanis az Artifact rendszer, aminek köszönhetően a játékuniverzum leghíresebb harcosainak fegyvereit, vagy azok maradványait vehetjük a kezünkbe, majd pedig fejleszthetjük is ezeket. Minden ilyen fegyver egy saját fejlődési fával rendelkezik, amellyel új támadások, bónuszok vagy teljesen új használati formák oldhatóak fel.

Újdonság a bajnokok rendszere is. Erre úgy kell gondolni, mint a kerekasztal lovagjaira, vagyis nem jelentéktelen csatlósok, hanem társak, akiknek jelentőségteljesebb szerepük van, és jobban illeszkednek a játékvilágba. A Draenorban látott hasonló rendszerhez képest eme bajnok száma kevesebb, egy kisebb csapatról van szó, nem egy hadsereget építünk fel magunk köré.

A World of Warcraft: Legion a Broken Isles területét mutatja be, ahol rengeteg új tennivalónk lesz, de nem csak ott, hanem a világban máshol is. Az expanzió új dungeonokkal (Hall of Valor, Black Rook Hold, Vault of the Wardens, Eye of Azshara, Darkheart Thicket, Neltharion’s Lair, Helheim, Suramar City, Violet Hold) és raidekkel (The Emerald Nightmare - 7 boss, Surumar Palace - 10 boss) vár, ahol a jól ismert kasztok szerepében vethetjük be magunkat, vagy választhatjuk az új opciót, a demon huntert. Illidan Stormrage tanítványai gyors harcosok, akik közvetlen közelről szeretnek támadni az egykezes fegyvereikkel, de a varázslatot sem vetik meg, illetve képesek démoni formát ölteni, amely felturbózza a képességeiket. Fő sebzőnek, vagy a tank szerepébe szánták őket a fejlesztők.

A PVP terén a Honor System harmadik verziója mutatkozik be. Ez lényegében egy talentrendszer, amiben 50-es szintig fejlődhetünk. Minden szinten perkeket, bónuszokat vagy olyan talenteket oldhatunk fel, amelyeket direkt a PVP játékmódhoz találtak ki. Ha elértük a maximális szintet, akkor a Prestige opció keretében előröl kezdhetjük az egészet, aminek az az előnye, hogy kozmetikai elemeket kapunk, díszesebb profilkép, egyedi hátasok vagy exkluzív artifact fegyvervariánsok formájában.

A World of Warcraft: Legion pontos megjelenési dátumot még nem kapott, de a hivatalos oldalon már lehet jelentkezni a bétatesztre, ami még idén elkezdődik.