Ha még emlékeztek, idén áprilisban jött a hír, hogy a Blizzard leállíttatta a Nostalrius által működtetett, úgynevezett vanília World of Warcraft szervereket, amiken az ősi, tiszta, a Burning Crusade előtti WoW futott, még 1.12-es verziószámmal. Októberben aztán a Blizzard elárulta, hogy bár foglalkoztatja őket a kérdés, a BlizzConon erről nem lesz szó.

A rajongók a kijelentés ellenére reménykedtek, hogy a conon mégis csak szóba kerül a dolog, de a Blizzard tartotta magát a szavához, egy szót sem szólt egy esetleges „ős-szerver” elindításáról. Viszont úgy tűnik, ez a némaság fellelkesítette az Elysiumot, ami a Nostalriushoz hasonlóan egy World of Warcraft Legacy projekten munkálkodik, nem mellesleg a Nostalrius rájuk hagyta a saját forráskódját is.

A Redditen hagytak hátra egy hosszú posztot, amelynek a lényege tulajdonképpen ennyi: a Nostalrius eredeti formájában fog visszatérni. A témában amúgy az eredeti csapat is megszólalt a minap egy hosszú posztban, amiben elárulták, hogy bár a szerverek leállítása után találkoztak a Blizzard embereivel, nem jutottak ötről a hatra, és úgy érzik, ha ebben az ügyben valaha is lesz valami pozitív előrelépés, az nem a közeljövőben lesz. Ezért is ruházták át a Nostalrius forráskódját az Elysiumra, kívánva nekik a legjobbakat, áldásukat adva a projektre.

Tehát a Nostalrius, ha más néven is, de valószínűleg hamarosan feltámad, míg a Blizzard úgy tűnik, egyelőre ebben a kérdésben nem hajlandó dönteni, csak némán gubbaszt. A probléma viszont az, hogy erre van igény, s bár valószínűleg költséges lehet fenntartani a Legion szerverei mellett a Legacy szervereket, nem hinném, hogy a Blizzardnak végül veszteséges lenne a dolog. Ráadásul, ha a Nostalrius visszatér, szinte biztos, hogy pár hónapon belül a Blizzard újra lelöveti.