Nyakunkon az év legnagyobb videojátékos eseménye, repedezik a gát, szivárognak a pletykák és a bejelentések, és persze a hivatalos anyagok. Mi most az utóbbiból tudunk mutatni, méghozzá nem is kis falatot: a Wargamingnek hála 24 órával a hivatalos bemutató előtt, a régióban kizárólag nálunk tekintheted meg a World of Warplanes szívbemarkolóan hangulatos E3-as trailerét!

Persze nem a hangulatos videó az egyetlen dolog, amivel napjaink legsikeresebbb F2P-istállója készült az expóra: a videóval párhuzamosan elstartolt az 1.4-es frissítés is, amely a repülős játék történetének talán legnagyobb újításait hozza el.

Kezdésnek ott van rögtön a kliensprogram, amely mostantól két változatban érhető el. A HD-kiadás a legizmosabb gépekkel rendelkezőknek szól, akik számára nem jelent problémát a légi hadviselés maximális grafikai beállítások mellett. Persze azok se maradnak hoppon, akik ennek a feltételnek nem tudnak eleget tenni, a launcher SD-változatban is elérhető, amely ráadásul kevesebb helyet is foglal a merevlemezen, így az is bevetheti magát a magaslati levegő és a mindenfelé repkedő golyók világába, aki laptopon vagy kiöregedett masinán osztja a halált.

Az 1.4-es frissítés persze nem lenne kerek, ha nem tartalmazna tartalmi bővítést is. Ezúttal öt darab Tier VI-os harci repülő gurul be a hangárokba, minden oldalnak adva egy új légi paripát:

  • Szovjetunió: Bell P-39Q-15 Airacobra
  • Németország: Spitfire V DB 605
  • Egyesült Királyság: Mustang Mk.I
  • Japán: Kawasaki Ki-88
  • USA: Grumman XP-50
Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ráadásul ezek a gépek már a két új pályán is bevethetők: a Winter War a World of Warplanes első éjszakai pályája, teljesen új hangvételt kölcsönözne az eddigi napfényes küzdelmeknek. Hasonlóan izgalmas a Hidden Airbase is, ahol egy gleccserek övezte titkos katonai bázisban hajkurászhatják egymást a pilóták. Őket ráadásul a matchmaking rendszer 2.0-s változata támogatja, amely garantálja, hogy mindkét oldal azonos létszámban vonuljon ki a frontvonalra, és hogy minden meccs a lehető legkiegyensúlyozottabb legyen a különböző szintű játékosok csapatba rendezésével.

A World of Warplanes tehát ismét frissült, de van, ami nem változott: a játék továbbra is teljesen ingyenes, csak egy fiók kell hozzá, amit a hivatalos oldalon regisztrálhattok. Csatára fel!