A D4 az Xbox One egyik legkülönösebb játékának ígérkezik, nem csoda hát, hogy az ínyencségek rajongói már most azon morfondíroznak, hogy a Deadly Premonitionnel előrukkoló Ignition mennyi ideig ragaszkodik a program exkluzivitásához. Nos, rossz hírünk van: a játék alkotógárdájának fejeként ismert Szuehiró Hidetaka a GamingBoltnak erősítette meg, hogy a D4 valószínűleg örökké az Xbox One sajátja lesz.

"Kérek mindenkit, hogy ne számítsanak rá, hogy a D4-et valaha bármilyen más platformon fogják játszani, mint Xbox One-on. Továbbá arra is kérek mindenkit, hogy értsék meg, a D4 nem a Deadly Premonition folytatása." -- vágott bele kíméletlenül Szeuhiró, majd folytatta. "Nagyon keményen dolgozunk az új címen annak érdekében, hogy komoly érzelmi bevonást érjünk el a játékosoknál, és létező, igazi érzéseket váltsunk ki belőlük. Úgy érzem, olyan játékot csinálunk, ami első lesz a maga nemében. Az a célunk, hogy a program egy valódi élménynek számítson a játékosok életében, és szerintem el is fogjuk ezt érni."

A játék epizodikus formában érkezik, egy rész durván 90-120 perces lesz, leszámítva a minijátékok és mellékküldetések terjengő időhálóját. Bár Szuehiró kissé elszálltnak tűnik a fenti szavak tükrében, érdemes figyelembe venni, hogy a nemrég PC-n is debütált Deadly Premonition minden hibája ellenére is eredeti, hangulatos és érzelmes játék lett, ami határozottan egy D4-féle továbbgondolás után kiált. Reméljük, jól sikerül a játék.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!