Júniusban Xbox One platformon is el fog indulni az Xbox 360-on már egy éve működő Games with Gold program, aminek keretében havonta két játékot ingyenesen letölthetnek az Arany szintű előfizetéssel rendelkező felhasználók. A séma az új konzolon is hasonló lesz, egy fontos kitétellel, amiről a Microsoft is csak apró betűben emlékezett meg.

Mint kiderült, ez az ajánlat csak aktív Arany előfizetésre vonatkozik, vagyis akinek lejár a tagsága, az nem élvezheti az ingyenes játékait -- legalábbis ez vehető ki a szövegből, de csak akkor lehetünk majd biztosak a dologban, ha a Microsoft részletezi is mindezt, nemcsak egy félmondatban említi meg. Persze igazából semmi okunk feltételezni azt, hogy ne vezetnék ezt be, hiszen Xbox One-ra már frissebb játékokat kell havonta ingyen osztogatni, ezt pedig minden bizonnyal nem olcsó mulatság. A konzolon tehát valószínűleg egy körülbelül olyan rendszert kapunk, mint amilyen a PS Plus a Sonynál.

Jelenlegi ismereteink szerint Xbox 360-on marad az eddig megszokott metódus, miszerint ha egyszer letöltjük a Games with Gold formájában felajánlott játékokat, azok egy örök életre velünk maradnak.  

games-with-gold-list.png