Major Nelson tegnap este elárult pár új részletet az idén novemberben, 13 országban megjelenő Xbox One konzolról, konkrétan arról hallhattunk, hogy milyen módon működik a barátok menedzselése a cég következő generációs konzolján.

Az Xbox One egy letisztult, a Microsoft teljes termékpalettájára kiterjedő stílust követő rendszerben mutatja meg a saját profilunkat, a barátainkat és a videó megosztási lehetőségeket. A rendszer automatikusan átveszi az Xbox 360-on felhalmázott barátainkat, s az új ismerőseinkkel együtt az ő tevékenységeiket a képernyő középső sávjában, vagy a snap funkció segítségével a képernyő oldalán mutatja, természetesen valós időben.

A barátaink között a részletes nézetben különböző módokon rendszerezhetünk, például a közeli ismerőseink számára egy Kedvencek menüpontot is kialakíthatunk, hogy könnyebb legyen felvenni velük a kapcsolatot. A barátok menüpontban jelenik meg továbbá azoknak a személyeknek a profilja is, akikkel nem vagyunk baráti kapcsolatban, de követjük a tevékenységüket, legyen az publikusan megosztott hírek vagy frissen megszerzett achievementek.

A barátlista maximuma az Xbox One konzolon 1000 főben van meghatározva, míg a követők száma, akár a milliós nagyságrendet is elérheti.