• Yves Guillemot a next-gen konzolok visszafelé kompatibilitásáról beszélt
  • Rengeteg még a kérdőjel

A visszafelé kompatibilitás az Xbox One esetében már adott, rengeteg X360-as játékot tud futtatni a redmondi cég gépe. A PS4 azonban nem tudja lejátszani a PS3 játékokat, ami sokaknak fáj. Éppen ezért örültek a Sony rajongók, amikor kiderült, hogy a Sony úgy tervezi a következő generációs konzolját, hogy az képes lesz futtatni az előző generáció címeit, kérdés, hogy mennyire. Legutóbbi hír, hogy a teljes katalógust, de hogy biztosat tudjunk, meg kell várni a japán cég leleplezését. Most a francia Ubisoft nagyfőnöke, Yves Guillemot szólalt meg a témában, aki a következőket mondta:

„Az új konzolok az előző generációk majdnem teljes katalógusát képesek lesznek lejátszani. Ez egy nagy dolog lesz az iparban. Segíteni fog az előző generációknak, hogy nagy konzolok maradjanak az elkövetkező években is.”

Yves Guillemot szóhasználatában előző generációkat említett: ebbe beletartozhat az összes konzol, 1-től 3-ig, viszont a PSP/PS Go/PS Vita címek valószínűleg kiesnek, tekintve handheld jellegüket. A PS5 hivatalos leleplezésére még mindig várni kell, sőt, már a 2020 végi megjelenés sem biztos, tekintve a koronavírus okozta problémákat.

yvesguillemot610.jpg