• A Playstation 5 visszafele is kommpatibilis lesz
  • Állítólag ez nem csak a PS4 játékokra lesz igaz

Mielőtt hivatalossá vált, már hallhattunk róla, hogy a Sony következő generációs konzolja, a PlayStation 5 képes lesz a most megjelent címek lejátszására is. Most egy még messzebre menő híresztelés látott napvilágot, mely szerint a PS1-től a PS4-ig képes lesz erre a kütyü, egy bizonyos “remastering engine”-nek hála, mely rádaásul 4K felbontásra is képes lesz őket felskálázni.

A hír forrása egy bizonyos HipHopGamer, aki szokás szerint belsős forrásokra hivatkozik és korábban már fején találta a szöget. Ettől még korántsem biztos, hogy igaza van most is: a PlayStation 3-tól visszamenőleg a szinte közvetlenül konzolok hardverjére programoztak, nem véletlen, hogy olyan nehézkes az emuláció egy bitang erős számítógépen is.

De tegyük fel, hogy a Sony ismeri a szupertitkos receptet amivel ezt kisujjból kirázza (és itt nem a PS Now-ra gondolunk), akkor is ott vannak még a játékfelhozatal fölötti jogviszonyok. Ezek tisztázására is szükség lenne az esetleges bevételek elosztása végett, elvégre egy több évtizedes katalógusról beszélünk, ahol stúdiók szűntek meg, frenchise-ok cseréltek gazdát, és még sorolhatnánk a jogi bukkanókat. Mindezek ellenére persze semmi sem kizárt, de szokás szerint kéretik a helyén kezelni a dolgot.

ps5-ujabb-reszletek-derultek-ki-a-nextgen-konzolrol.jpg