• Friss PS5 infók láttak napvilágot
  • Megmaradnak a PS4-es barátlisták az új gépen is
  • Az SSD nem lesz drágább modellhez kötve
  • A 120 Hz-es képfrissítést is támogatni fogja

A Sony április közepén rukkolt elő az első hivatalos PlayStation 5 információkkal, azóta pedig folyamatosan kapjuk az apró morzsákat és pletykákat - a Sony Interactive Entertainment feje, Jim Ryan például a visszafele kompatibilitás fontosságáról beszélt nemrégiben. Az elnök nemrég pedig újabb részleteket árult el a CNET-nek adott interjújában - lássuk a legfontosabbakat!

ps5-ujabb-reszletek-derultek-ki-a-nextgen-konzolrol.jpg

A visszafele kompatibilitás kapcsán szóba került az is, hogy a közösséget sem szeretnék megosztani a generációváltás után, így a barátlisták például platformtól függetlenek lesznek - ez egyben erősen sugallja azt is, hogy a mostani PS4-es felhasználói fiókok egy-az-egyben továbbvihetőek lesznek PS5-re is, ami a PS4-es játékkönyvtár "átmentését" is jelentősen megkönnyíti majd.

Szóba került a villámgyors töltési időket biztosító hibrid SSD háttértár is, amit nemrég láthattunk is egy rövid prezentáció keretein belül. Ennek kapcsán Ryan elmondta, hogy nem egy extra funkcióról van szó, hanem az alap PS5 verzió is tartalmazni fogja, nem egy prémium modellhez lesz kötve - már ha egyáltalán lesz ilyen. A hardver emellett 120 Hz-es képfrissítés mellett is támogatni fogja a 4K felbontást, ha valakinek megvan ehhez a megfelelő tévékészüléke.

Hogy miért beszél a Sony a PS5-ről, ha a tényleges leleplezés és a megjelenés még jócskán odébb van? Ryan erre is kitért: szeretnének elébe menni a szivárgásoknak most, hogy már a külsős fejlesztőcsapatok is PS5 devkiteken dolgoznak, ezért álltak elő a hivatalos infókkal.