• A Sony a lehető leggyorsabban átterelné játékosait a PS5-re
  • Ebben kulcsszerepe lesz a visszafele kompatibilitásnak

Április közepén rukkolt elő a Sony az első hivatalos részletekkel a PlayStation 5 kapcsán, melyek között ott volt egy olyan funkció is, ami ebben a generációban kimaradt: a visszafele kompatibilitás. Hogy pontosan miként fog működni, azt egyelőre még nem árulták el, az azonban biztos, hogy a PS5 képes lesz a PS4-es címek futtatására.

ps5-rengeteg-mulik-a-visszafele-kompatibilitason.jpg

A Sony Interactive Entertainment elnöke, Jim Ryan nemrégiben kifejtette: rengeteg múlik majd azon, hogy milyen gyorsan tudják átterelni a játékosaikat a PS5-re, ebben pedig kulcsszerepe lesz a visszafele kompatibilitásnak.

"A platform sikerének kulcsa a kezdeti lendület. Számunkra a következő generációban a siker azon múlik majd, hogy képesek leszünk-e gyorsabban átterelni a közösséget PS4-ről az új generációra, mint korábban bármikor" - mondta Ryan a GamesIndustry-nak.

Az elnök hozzátette azt is, hogy ez még nem jelenti azt, hogy elfelejtenék a PS4-et: szerinte nagyjából a következő három évben még a mostani konzoljuk lesz az első számú bevételi forrásuk. Ugyanakkor a játékosok sokkal bátrabban tehetik majd le a voksot a PS5 mellett úgy, hogy tudják: a már meglévő játékkollekciójukat magukkal viszik az új generációra is.