Ma tartja a Sony az éves üzleti beszámolóit Tokióban, így ma több PlayStation témájú hírre is lehet számítani - itt derült ki például az is, hogy már 10 millió felett jár a God of War, de a PlayStation Productions bejelentését is ennek előestéjére időzítették. Most pedig a következő generációba nyerhetünk egy kis betekintést, láthattunk ugyanis erről egy rövid prezentációt.

083-mp-igy-prezentalta-a-sony-a-ps5-erejet.jpg

A videó olyan szempontból nem új, hogy már korábban is hallottunk róla: áprilisban, amikor fény derült az első hivatalos PS5 részletekre, már volt szó erről. Mint az ismeretes, a PS5-ben egy SSD + HDD hibrid megoldásra számíthatunk, ami jelentősen javítja majd a töltési időket, ezt pedig a Marvel's Spider-Man segítségével prezentálták.

Amíg PS4 Pro gépen több mint nyolc másodpercet vesz igénybe egy fast travel, addig a PS5 kevesebb mint egy másodperc alatt "átteleportál" bennünket a város valamelyik másik pontjára. De a nyitott világ állandó adatstreamelési igényét is sokkal hatékonyabban tudja biztosítani a következő generációs masina, ahogy az a videó második felében látható - a villámgyors tempó sem okoz gondot a PS5 számára. Mindez persze még csak korai demó egy eredetileg PS4-re készült játékkal. Ugyanakkor nyújt némi betekintést abból, hogy milyen téren számíthatunk előrelépésre a következő generációban.