• A Sony létrehozta a PlayStation Productions részleget
  • Videojátékok megfilmesítésével fognak foglalkozni
  • A cél a teljes kreatív kontroll

Nem akármilyen bejelentéssel rukkolt elő a Sony nemrég, létrehoztak ugyanis egy teljesen új részleget PlayStation Productions néven, amely filmeket és sorozatokat fog készíteni a Sony videojátékaiból. A produkciós stúdiót a Sony Interactive Entertainment marketing alelnöke, Asad Qizilbash fogja vezetni, méghozzá a Worldwide Studios egyik feje, Shawn Layden felügyeletével.

"Immáron 25 évnyi tapasztalatunk van a játékfejlesztésben, ami 25 évnyi remek játékot, sorozatot és történetet jelent. Úgy éreztük, itt az ideje annak, hogy megvizsgáljuk a lehetőségeket a streaming, a film és a televízió terén, hogy új területeken keltsük életre világainkat" - mondta Layden.

filmes-es-sorozatok-keszulnek-a-sony-videojatekaibol.jpg(a kép csak illusztráció)

Konkrét projektekről még nem tudni, arról azonban biztosították a rajongókat, hogy bármibe is fognak vele, a cél az lesz, hogy hűek maradjanak az alapanyaghoz. Pont azért döntött úgy a Sony, hogy inkább saját részleget hoznak létre erre a célra, mert úgy látták, hogy a videojátékos jogok kiadása megfilmesítésre egy olyan megoldás, ami általában nem válik be.

"A jogok kiadása helyett úgy éreztük, jobb megközelítés az, ha magunk készítjük el a filmeket. Egyrészt azért, mert jobban ismerjük az alapanyagot, másrészt pedig azért, mert mi tudjuk, mire vágyik a PlayStation-közösség" - fejtette ki Qizilbash.

"Ha megnézed a korábbi feldolgozásokat, akkor láthatod, hogy a forgatókönyvíró vagy a rendező nem értette a játék világát. Az igazi kihívás az, hogy miként tuszkolsz bele 80 órányi gameplayt egy filmbe? A válasz az, hogy sehogy. A világképből kell kiindulni, és kifejezetten a filmes közönség számára kell megalkotni az egészet. Nem szabad megpróbálni elmesélni a játékot a filmben" - tette hozzá Layden.

Hogy miből lesz egész estés film és miből sorozat? Az mindig attól függ majd, hogy az adott játékhoz és sztorihoz mi illeszkedik joban. De a cél alapvetően az, hogy ha készül egy játék, akkor a rajongóknak ne kelljen várnuk 3-4 évet a folytatásra, hanem két epizód között is tudjanak nyújtani számukra valamit.