• A PS5 állítólag a DualShock 4-et is kezelni fogja
  • Az nem derült ki, hogy az új játékokhoz is használható lesz-e

Az már jó ideje nem kérdés, hogy visszafele kompatibilis lesz-e a PS5, hiszen a Sony még tavaly áprilisban jelentette be, hogy a PS4 játékokat is futtatni tudja majd a nextgen konzol, és a pletykák szerint a korábbi generációk sem elképzelhetetlenek. De mi a helyzet vajon a perifériákkal? Nos, a RespawnFirst értesülései szerint ezek is működni fognak, a DualShock 4 legalábbis mindenképpen.

pletyka-a-ps5-tel-is-mukodni-fog-a-ps4-kontrollere.jpg

Ez jó hír azoknak, akik számára fontos például a lokális multiplayer, ugyanakkor a pletyka egy fontos kérdést is felvet: melyik játékokra vonatkozik ez? Nem kizárt ugyanis, hogy a PS4 kontrollerét csak a PS4 játékokhoz lehet majd használni, a PS5 szoftverekhez nem, vagy legalábbis nem mindegyikhez.

Ez utóbbi leginkább azért tűnik lehetségesnek, mert a DualShock 5 több újdonságot is tartalmazni fog, mint a haptikus visszajelzés vagy a programozható ellenállású ravaszok. De sokatmondó az a szabadalom is, amely két hátsó gombot mutat a kontroller alsó részén - valahogy úgy, mint a nemrég bemutatott felcsatolható kiegészítőnél. Reméljük, a Sony minél előbb tiszta vizet önt a pohárba ilyen téren - nem kizárt, hogy akár már a jövő héten hallani fogunk a PS5 felől.