• A premier óta közel 60 százalékkal csökkent a Destiny 2 Stadia-verziójának játékosszáma
  • A játék ingyenesen elérhető minden előfizetőnek

Novemberben elrajtolt a Google játékstreamelős szolgáltatása, a Stadia, első körben 14 országban, de hiába ez az eddigi legnagyszabásúbb próbálkozás a területen, az indulás enyhén szólva döcögősre sikeredett.

Ezek után felmerül a kérdés: mennyien használják vajon? Erre igyekezett rávilágítani nemrégiben a Forbes cikke, mely a Destiny 2-n keresztül vizsgálta a Stadia népszerűségét - a Bungie játéka ingyenesen elérhető minden Stadia Pro előfizető / Founder's Pack vásárló számára, úgyhogy ilyen szempontból jó hivatkozási alap.

zuhanorepulesben-a-google-stadia-jatekosszama.jpg

Nos, nem elég, hogy a számok nem túl magasak, de meredek zuhanást is mutatnak, hiszen amíg a megjelenéskor közel 20 ezer volt a játékosállomány, addig mostanra ez 8 ezerre esett. Ráadásul még csak azt sem mondhatjuk, hogy elmúlt az újdonság varázsa a Shadowkeep kiegészítő után, hiszen ha megnézzük a többi platform számait, akkor az látszik, hogy PC-n, PS4-en és Xbox One-on csupán 5-10 százalékkal esett vissza a játékosok mennyisége november végéhez viszonyítva.

Nyilván korai még kongatni a vészharangokat, főleg úgy, hogy egy olyan óriásról beszélünk, mint a Google, ugyanakkor ezek a számok is jól mutatják, hogy egyelőre mindenképpen rossz úton halad a Stadia.