journey-to-the-savage-planet-01.jpg

  • Nem is olyan rég rajtolt el a Google Stadia
  • Viszont igencsak vegyes fogadtatást kapott
  • A Google megoldásként a problémára megpróbálja felduzzasztani a Stadia-exkluzív címek kínálatát
  • Első szerzeményük pedig a veterán fejlesztőkből összeállt Typhoon Studios

A Google Stadia idén novemberben indult világhódító útjára, azonban ez a rajt enyhén szólva is rögösnek bizonyult eddig. A streaming szolgáltatás nem győzte meg a kritikusokat, akik leginkább a konzolra elérhető tartalom mennyiségét kifogásolták, de a technológiai oldallal sem volt minden rendben azért.

Ezek után annyira nem is meglepő, hogy a Stadia végül a várakozások alatt teljesített, ez azonban a jelek szerint nem szegte a Google kedvét. A cég most ugyanis bejelentette, hogy stúdióvásárlásba kezd, első szerzeményük pedig már meg is van: a játékipari veteránokból összeállt Typhoon Studios csapata az, akik épp javában dolgoznak első játékukon, a Journey to the Savage Planeten. A Google közleménye szerint ez a cím még konzolokra és PC-re is meg fog jelenni az előzetes tájékoztatások szerint, a Typhoon Studios további játékai viszont már Stadia exkluzívok lesznek.

A felvásárlás kapcsán megszólalt a Typoon Games is, akik úgy vélik, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy letegyenek néhány igazán menő exkluzív címet az asztalra.