A Dreamfall Chapters története a Dreamfall után veszi fel a fonalat: Zoe Castillo, az előző részek hősnője kómában fekszik, tudata pedig egy alternatív világban bolyong, ami persze a játék két univerzumára, Starkra és Arcadiára is kihatással van. A cél az, hogy kimenekülve az álmok birodalmából Zoe Arcadiába utazzon, mindezt pedig az álmok kontrollálásával érje el. A történetben játszható szerep jut Kian Avalane-nek is, illetve egy meglepetés hölgy is tiszteletét teszi.

Játékmenete terén a Dreamfall Chapters a második Dreamfall-játékra hajaz: külső nézetes kalandjátékot kapunk, amiben a beszélgetés, a tárgykombinálás és a logikai feladványok megoldása éppoly fontos, mint a nagy méretű, nyitott tereken történő eligazodás – igaz, harc vagy lopakodás nincs, a Dreamfall Chapters alapjaiban véve klasszikus kalandjáték.

Van egy csavar a játékban viszont: mivel a program csak egy Kickstarter-kampánynak hála készülhetett el, és így is nagyon sokba került a fejlesztés, a Red Thread Games inkább az epizodikus megjelenés mellett döntött, hogy így még a munkafolyamatok alatt is csurranjon-cseppenjen egy kis pénz. A Dreamfall Chapters úgynevezett könyvekre bomlik, melyek első része 2014. október 21-től elérhető a Steam áruházában.