A Far Cry harmadik részét valószínűleg már nem kell bemutatnunk senkinek sem. Ez a fejezet kijavította a második rész hibáit, majd túl is lépett rajtuk, a végeredmény pedig lenyűgözte az egész világot. Habár az eredetiség „vádjával” nem nagyon lehet illetni a programot, a Ubisoft Montreal olyan ügyesen házasította az RPG-elemeket és a máshol már bejáratott funkciókat az FPS műfajjal, hogy az egerünk összes gombját megnyaljuk utána.

Tartalom és összetettség szempontjából a Far Cry 3 single player része közelít a múlt hónapban éltetett Assassin’s Creed 3-hoz, és akárcsak ott, itt sem kell megelégednünk a single player nyújtotta örömökkel, hiszen a hagyományos multiplayer mellett találkozhatunk egy sztoriközpontú, több pályán átívelő, négy fős kooperatív móddal is.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Far Cry 3 nemcsak a 2012-es év egyik legjobb FPS-e, de talán az év legjobb játéka is egyben. Egy olyan alkotás, ami tökéletes felüdülés lehet azok számára, akik már unják az agyonscriptelt játékmenettel bíró, vagy a kizárólag multira fejlesztett, csökevényes single player rendelkező lövöldéket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!