Természetesen Ahsoka Tanóhoz és Kanan Jarrushoz hasonlóan Kestis sem tudja ölbe tett kézzel nézni, ahogy Darth Sidious rezsimje felemészti a Galaxist. Így egy szép napon felfedi valódi kilétét, fénykardot ragad és az éledező lázadás segítségére siet.

A Star Wars Jedi: Fallen Order játékmenetét tekintve meglehetősen vegyes, kicsit olyan, mintha a Dark Soulst vegyítették volna az Uncharted játékokkal és a Star Wars: Force Unleasheddel. A harcrendszer a fénykardra és az Erőtrükkökre fókuszál, ezeket látványos módon kombinálhatjuk.

Bár a játék történet központú - egyáltalán nincs többjátékos módja -, így előre meghatározott küldetéseket teljesíthetünk, ez azonban nem jelenti azt, hogy egy csőben fogunk szaladgálni. Kestisnek ugyanis van egy saját űrhajója, a Stinger Mantis, amivel viszonylag szabadon utazhatunk a bolygók között. Az utazás alatt nincsenek töltőképernyők, ilyenkor a hajón üthetjük el az időt különféle tevékenységekkel.

A bolygókon a leszállóhely köré afféle központi hub épült fel, ahol szintén különféle eseményekben vehetünk részt, beszélgethetünk NPC-kel, felfedezhetjük a Star Wars világát, amit igen szépen integráltak a játékba. A klasszikus filmek elemein túl feltűnnek benne a klón háborúkból visszamaradt dolgok, de láthatunk droidot a Zsivány Egyesből és járműveket a Lázadók című animációs sorozatból is.