A The Last of Us egy komoly történetet képernyőre varázsoló, lebilincselő alkotás, aminél nagyon kevés játék tud jobban magába szippantani. A sztori és a tálalás még hagyján, a játék által nyújtott összkép az, ami igazán pátoszra emeli a Naughty Dog utolsó PS3-ra kiadott játékát.

A The Last of Us inkább videojáték formájában előadott dráma, mintsem forradalmi játék, ugyanis utóbbiként nem sok új ötletet nyújt: egy lineáris, harmadik személyű nézetben játszható akció-kalandjátékról van szó, ahol sokat lövünk, menekülünk, fejlesztünk és verekszünk. A pályák lineárisak, döntéshelyzetek nincsenek. Viszont nem is hiányoznak, hála a The Last of Us műfajhatárokat döntögető, mondhatni művészi narratívájának. Talán nem a videojáték a legjobb módszer, ha el akarunk mesélni egy történetet. De ha van kivétel, hát a The Last of Us mindenképpen az.

Ráadásul nemcsak jó, hanem hosszú és szép is. A játék 15-20 órás végigjátszási értékkel bír, a grafika pedig a legjobb, amit PlayStation 3-on alkotni lehet. A gép képességeit maximálisan kiaknázó The Last of Us még az újabb konzolok által nyújtott látvány után is elismerésre méltó összképet garantál.

A The Last of Us 2014 nyarán PS4-re is megjelent felújított formában, The Last of Us Remastered címen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!