Az MMORPG-zsáner már tíz éve nem tudja levakarni magáról a „WoW-klón” jelzőt, ami valahol érthető, hisz a Blizzard forradalmi játéka mindent új alapokra fektetett, felszipkázott tízmillió felhasználót, és máig virágzik, hiába keltsék sokszor halálhírét. Na, ez az, amit megunt a Carbine Studios, és a dél-koreai MMOG-király NCSofttal karöltve létrehozta a WildStart, ami nem kevésbé ambiciózus célt tűzött ki maga elé, mint hogy mindenkinek tetsszen.

Szereted a farmolást, a grindelést és a szörnyek vonatoztatását? A WildStar tudja. Szereted a raidelést és a hatalmas szörnyek felszeletelését? A WildStar tudja. Érdekel a történet, a világ háttere, és élvezet a questelést? A WildStar tudja és tudja! A játék 23 régión és 18 fejezeten keresztül meséli el az eldanok otthonául szolgáló elveszett planéta, Nexus újrafelfedezését, melyért most két frakció vív élet-halálharcot: a Dominion nevű galaktikus birodalom szeretné kizsákmányolni az egykori szupercivilizáció által hátrahagyott romokat, míg az általuk üldözött Exile tagjai (akik mindenféle szedett-vedett népség) új otthont akarnak alapítani Nexuson. Hogy ki nyer, csak a játékosok sokaságán áll – na, meg a kismillió upgrade-en, amik úgy kellenek az MMORPG-knek, mint egy falat kenyér az éhezőnek.

A játék karaktergenerálással indul: választhatunk fajt, nemet, kasztot, és persze oldalt – a dolgok innentől elég egyértelműek. A WildStar különlegessége, hogy a harc az akció-szerepjátékok műfaját idézi, azaz nem elég állnunk és kattintgatnunk, hanem aktívan részt kell vennünk a bunyókban, elugorva a támadások elől vagy épp kivédve azokat. Kiemelten fontos továbbá a közösségi kapcsolatok ápolása: a WildStarban a mi házunk a mi várunk, teljesen személyre szabhatjuk ingatlanainkat, és akár baráti partit is adhatunk a… partinknak. Végezetül érdemes tudni, hogy a program nem veszi magát véresen komolyan. A készítők már 12 éves kortól bőven ajánlják, mert a grafika rajzfilmes, az erőszak komolytalan, a humor pedig 9-től 99 éves korig mindenkinek bejön, aki már látott mesefilmet valamelyik tévéadón. Na, de elég a dumából, irány Nexus!