A World of Warcraft a világ legnépszerűbb MMORPG-je, ami 2004-ben, azaz több mint tíz éve startolt el, és máig töretlen népszerűségnek örvend. A játék a Blizzard műhelyében készült, és a Warcraft-játékok univerzumában, egy Azeroth nevű planétán játszódik, amit a játékosok népesítenek be és töltenek meg élettel. A sztori szerint Azeroth két frakcióra szakadt: a negatív szerepet betöltő Hordára és a jófiúkként felfogható Szövetségre. A játékosok karaktergenerálással kezdenek, választanak fajt, kasztot, nevet, majd oldalt, és már meg is kezdődik végtelen utazásuk a World of Warcraft fantasztikus világában.

Végtelen, mert a WoW sosem lett befejezve; a Blizzard pár évente újabb és újabb kiegészítőket adott ki hozzá, ezek listája a következő:

A World of Warcraft üzletmodellje a klasszikus MMORPG-ket idézi, azaz a játék havidíjas. Ez persze érthető, hisz annyi mindent lehet benne csinálni, hogy még a borsos havidíj ellenére is megéri foglalkozni vele. Raidelhetünk, instance-elhetünk, ally-háborúkat vívhatunk vagy követhetjük a sokmillió questvonal valamelyikét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!