A Mists of Pandaria a World of Warcraft negyedik kiegészítőlemeze, amely ezúttal is számtalan újdonságot hozott Azeroth világába. A csomag első és legfontosabb újdonsága egy új, eddig fel nem fedezett földterület megjelenése, Pandaria. A kontinenst felfedezésééig szabad szemmel átláthatatlan ködfátyol burkolta körül, ami a tengerészek számára bizonytalan, veszélyes célponttá tette a felderítésre, ám a Kataklizma ezt a mágikus erőt elsöpörve felfedte a szárazföldet, így megindulhatott az új világ felfedezése.

A Mists of Pandaria a World of Warcraft játszható fajainak eddigi 12 tagját egy új képviselővel egészíti ki; a Pandaren fajjal. Ezen pandarenek ősei már több évszázada elhagyták szülőföldjüket, és egy hatalmasra nőtt tengeri teknős hátán kialakult földdarabon, a Wandering Isle-n éltek generációról generációra. Békés mindennapjaik azonban végett értek, amikor a szelíd óriás a Maelstorm közelébe tévedett, annak fogságába esve a rajta kialakult szigeten katasztrófák következtek be.

A Mists of Pandaria a World of Warcraft választható 10 lehetséges kasztját egy újjal bővíti ki; a Monk kaszttal. Közelharcos hibrid kaszt, amely rendelkezik mindhárom PvE szerepkörhöz szükséges ismeretekkel, páncélzattípusa pedig a szövet (cloth) és a bőr (leather) lehet.

A fent említett újdonságokon kívül természetesen számtalan egyéb kiegészítés is bekerült a játékba. Új glyph-rendszer, új talent-rendszer és specializációk mutatkoztak be. Megjelentek a scenario-k, a challenge mode, valamint számtalan új instance, dungeon és raid került be a játékba, valamint a maximális szint 90-re tolódott.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!