Agresszív terror

A kiegészítő egyetlen új kampányt ad, az is körülbelül fele olyan hosszú, mint az alapjátékban megszokhattuk. Azok az előnyök, melyek másfél évvel ezelőtt megvoltak és helytálltak, továbbra is jelen vannak: az alternatív erőforrások, a pörgős játékmenet és a nagyszerű multiplayer mód.

A kampány azonban nemcsak rövid, de videobejátszásokkal sokkal kevésbé dúsított, mint várnánk, és a játékmechanikában is minimálisak a változtatások. A designerek annyira próbáltak hi-tech élményt adni a kezelőfelülettel és a kis ablakokban megjelenő videókkal, hogy kissé átestek a ló túloldalára. Mindig, mindenhonnan őrjítő mennyiségű terrorista özönlik a játékosra, közben sűrűn váltogatunk a dialógusos történetvezetésre, és ez már tényleg zavaróan hat, elvonja a figyelmet arról, amiről szólnia kéne egy RTS-nek: a csapatok irányításáról. Igaz ez akkor is, ha az Act of War egyik legnagyobb vonzereje éppen ez a körítés volt a maga idején.

Az egységek körül a vízi haderő megjelenése a legfontosabb újdonság - bár első körben az volt az érzésem, hogy csupán azért rakták bele, mert a C&C Generalsban nem volt irányítható vízi flotta (irányítható), ezért itt feltétlen kell lennie. A kő-papír-olló elv jól működik többjátékos módban a tengeralattjárókra és anyahajókra, bár a Konzorcium láthatatlan hajója picit durvának tűnik a többiekéhez képest. További újdonság a zsoldosok bevezetése, akik bármikor bárhova ledobhatóak, drágák, plusz folyamatosan fizetni kell értük, míg nekünk dolgoznak. Képzeljétek el őket úgy, mint a Generals Black Lotus egységét, csak éppen sokkal rugalmasabban használhatók és erősebbek. A pár új egységen és a grafikai tupírozáson felül azonban semmi más érdekességgel nem szolgál a kiegészítő - ez óriási fekete pont a készítőknek.

A felhúzott grafika ára meglehetősen magas: brutális vasra van szükség a maximális grafikai részletesség megjelenítéséhez. Középkategóriás gépen jó, ha közepes beállításokon élvezhető sebességgel fut a játék, újgenerációs videokártyára és legalább 3 GHz-es processzorra van szükség ahhoz, hogy mindent úgy élvezhessetek, mint ahogy megálmodták a fejlesztők. A Hight Treason tehát alulteljesít, de így is a modern hadviselés egyetlen valamirevaló RTS-képviselője mostanság.