Pár nappal járunk az Arkham City záró képsorai után, a rendőrség benyomult az egykori börtönnegyedbe, és igyekeznek még minden szabadlábon lévő bűnözőt begyűjteni. A legnagyobb problémát Harley Quinn okozza, aki nemcsak befészkeli magát Joker egykori bázisára, de még néhány fakabátot is elrabol, hogy így csalja magához Batmant, a férfit, akit felelősnek tart a szerelme haláláért. A Sötét Lovag persze tudja mi a dolga, és el is indul az egyenruhások megmentésére, azonban meglepő módon neki is nyoma vész... 

Itt repül a kismadár!

A DLC letöltését és az Arkham City indítását követően egy új ikon jelenik meg a játék főmenüjében, és erre kattintva vethetjük bele magunkat a letölthető tartalom végigjátszásába. A játéktér ezúttal korlátozott, csak az alapjáték ipari negyedében tudunk majd tevékenykedni, ott is csak rövid ideig, hiszen a játékidő 90%-a az egykori Joker főhadiszállás falai közé szorít minket. A Harley Quinn’s Revenge egyetlen igazi újdonsága, hogy ezúttal Robin is irányítható karakter, sőt, vele kezdődik az egész móka, hiszen ő érkezik a rendőrök által megszállt Arkham Citybe, hogy kiderítse, mi történt a Denevéremberrel. Aki korábban már letöltötte a Challenge pályákhoz készült kiegészítőket, azoknak sok meglepetést nem okoz majd a karakter, hiszen a felszerelése megegyezik az ott megismert repertoárral. Robin fő fegyvere egy fém bot, ami még pajzzsá is átalakítható, harci technikája pedig annyiban különbözik Batmanétől, hogy jóval gyorsabban és ruganyosabban tud pattogni a rá támadó ellenfelek között. 

A feladat, hogy megtaláljuk a Sötét Lovagot, nem lesz túl komplikált, hiszen kezdésnek egy teljesen lineáris pályát kapunk, ahol egyszerű csapdákon és marcona legényeken keresztül kell elverekednünk magunkat addig a pontig, ahol a társunk utoljára életjelet adott. Ha ez megvan, akkor a játék „nézőpontot” vált, és átvehetjük az irányítást Batman felett, megismerve az eltűnésének a körülményeit. Vele kezdetben jóval nagyobb szabadságot élvezünk, mint Tim Drake karakterével (értsd: vele a falakon kívül is lesz lehetőségünk játszani), azonban itt tényleg már csak a rutin mozgatja a kezeinket, ugyanis a maszkos Bruce Wayne terelgetése már semmilyen újdonságot nem tartogat a számunkra.

Rutinküldetés

A Harley Quinn’s Revenge legnagyobb hibája éppen ez, hogy Robin szerepeltetésén kívül semmilyen extrát nem tartogat a játékosok számára. Az alapjátékból megismert feladatok köszönnek vissza minden sarkon, a legnagyobb változás a püfölendő ellenfelek hacukájában érhető tetten, illetve lesz egy-két teljesen új, illetve néhány átdizájnolt terem, amit bejárhatunk, és nagyjából ennyi. 

A játékmenet hozza a bevált elemeket, így kapunk jó pár kombókra kihegyezett verekedést, kötelezően használnunk kell a batkütyüket a továbbjutáshoz, ismét lesz olyan szakasz, ahol feltűnés nélkül, sorban kell leszednünk az ellenfeleket predator módban, illetve egy időlimites bombahajkurászás is befért még a repertoárba. Félreértés ne essék, ezek a részegységek még mindig jól működnek, sőt, még az alapjáték után is tartogatnak kihívást, azonban hiányzik az a bizonyos plusz ebből a letölthető tartalomból, amiért tényleg érdemes lenne megvenni (bocs Robin, de a megjelenésed sajnos még nem ez a kategória). 

Sok hűhó semmiért

Az utolsó mentsvár a történet lehetne, és az elmúlt egy hónap beharangozó videói mind azt sugallták, hogy itt egy epikus és sötét lezárás várja majd a Batman-rajongókat, azonban erről szó sincs. Ha nagyon szigorúak szeretnénk lenni, akkor azt mondanánk, hogy ennek a DLC-nek konkrétan nincs sztorija, hiszen az, hogy Harley elrabol pár rendőrt, a szuperhős duó pedig kiszabadítja őket, nos, ez kevés a katarzishoz. Pedig többről nincs szó, a címszereplő bosszúja kimerül a fentebb már vázolt játékelemekben, a Joker utáni picsogásban és az idegesítő fejhangon történő kiabálásban. A bemutató videók által sugallt sötét(ebb) hangulatnak nyoma sincs, Harley Quinn ugyanolyan szerencsétlen, mint korábban, az epikusnak szánt utolsó átvezető videó pedig szinte semmilyen hatást nem vált ki az emberből. Mindezek mellé az egész DLC kipörgethető két (maximum három) óra alatt, így a beszerzését tényleg csak azoknak ajánljuk, akik már krónikus Batman hiányban szenvednek az Arkham City befejezése óta.