Egy forró nyári napon Hosizaki Ao, hazafelé bandukolva, arról panaszkodik magában, hogy mennyire unalmas az élete, és mennyire kár, hogy nem elég különleges ő maga sem, pedig ellenkező esetben talán az őt körülvevő világ is érdekesebbé válna. Ezen morfondírozva észreveszi, hogy elejtette a telefonját, amit szerencsére lépéseit visszakövetve meg is talál, ahogy azonban érte hajolna, hirtelen minden elsötétül. Magához térve egy osztályterem padlóján találja magát, ahol egy ismeretlen lány szólongatja és noszogatja, hogy ideje volna felkelni. Mint kiderül, a külsőre átlagosnak tűnő, de vízzel körülvett iskolai környezet csupán a látszat, ugyanis egy rejtélyes világba került, ahonnan nincs kiút, és még emlékeit is elveszítette. Ao szerencsére nem marad egyedül a pácban, ugyanis más leányzók is hasonlóképpen jártak, így közös erővel látnak neki, hogy felderítsék a rejtélyes vidéket, és visszaszerezzék emlékeiket.

Fő feladatunk tehát részben ellátni magunkat és társainkat az iskola többnyire üresen kongó, hatalmas épületében, no meg persze válaszd keresni kérdéseinkre. Utóbbira persze csak az iskola falain kívül találhatunk rá, amit viszont veszedelmes lények laknak. A diákok a furcsa világba érkezve egy-egy különleges gyűrűvel gazdagodtak, amiket szükség esetén fegyverré tudnak alakítani, hogy földbe döngöljék az útjukba akadó fenevadakat. Ezek az összecsapások egyébként valós időben zajlanak, sorozatokkal egyre több támadási lehetőséget nyitva meg, bizonyos szintet elérve pedig Sailor Moon-ihlette átalakuláson is átmehetünk, ami még tovább fokozza tűzerőnket. Az átlagosnak ható iskolában töltött idő, és az annak falain kívüli teljesen ismeretlen fantáziavilág váltakozása kellemes, erősen animés látvánnyal kel életre, a cselekményt pedig a hangulatváltozásokat remekül visszaadó zenék kísérik.

Persze nem minden a harc, bár többek között annak javára is szolgál, ha minél több időt töltünk el társainkkal és teljesítjük kéréseiket, kapcsolatunkat újabb és újabb szintre emelve ugyanis különböző fejlesztésekkel tehetjük őket erősebbé. Némi hagyományos szerepjátékos szálként a tárgykészítés is helyet kapott a játékban, mellyel hasznos tárgyak mellett akár az iskola udvarát is gazdagíthatjuk pár praktikus létesítményként szolgáló standdal. A Heartscape névre keresztelt világ felfedezése és az iskola körüli tennivalók váltakozása igazán szórakoztató elegyet alkot. Az iskolán belül való navigálás egyébként rendkívül egyszerű és villámgyors, barátinkkal pedig bizonyos fokig akár telefonunkon, a FreeSpace felületén is tarthatjuk a kapcsolatot.

A Blue Reflection: Second Light végső soron egy igazán kellemes és a bizonyos tekintetben könnyed alkotás, ami egy hagyományos szerepjátékos és fantasy elemekkel vegyített slice of life anime hatását kelti. Azért persze a cselekményben ennek ellenére bőven kijut a drámából, fordulatokból, valamint szívbemarkoló és megmosolyogtató pillanatokból, úgyhogy a leányzók csapatának élete egyértelműen nem fenékig tejfel. Aki szerette a Gust korábbi játékait, vagy esetleg egy elsőre könnyen emészthető, de rengeteg laktató elemmel megkapolt japán alkotást keres, az ezzel sem nagyon nyúlhat mellé.