A 32 éves Vincent Brooks manapság nehezen alszik. Folyamatosan rémálmok kísértik, és ha mindez még nem lenne elég, egyre több rejtélyes haláleset is történik a szomszédságában – az elhunytak pedig furcsa mód mind álmukban haltak meg. Vincent már ötödik éve van együtt barátnőjével, Katherinnel, aki viszont már nagyon szeretné, ha kapcsolatuk egy újabb szintre (házasság, gyerek stb.) emelkedne, azonban a férfi még maga sem tudja pontosan, mihez kezdjen az életével. Kapcsolatuk átlagos, és nem felhőtlen, amit még inkább beárnyékol egy új, ismeretlen lány, Catherine feltűnése. Némi italozás után a lány és Vincent összegabalyodnak, majd másnap reggel egymás mellett ébrednek az ágyban. Innentől Vincent fokozatosan összeomlik: próbál elszámolni magával a megcsalás miatt, titkolni a két lány előtt egymás létezését, és mindemellett éjszakánként még rémálmait is túl kell élnie, különben ő is csak egy statisztikává válik az újabb áldozatok között. A dolgot tovább bonyolítja Rin, a Full Body új szereplője, aki Vincent szomszédságába költözik, mellesleg pedig zongorista a Stray Sheep bárban, amit gyakran fogunk látogatni (itt két új mellékszereplőbe, Roderickbe és Abdulba is belefuthatunk).

Az egyre bonyolultabb szerelmi háromszöget nekünk kell kibogoznunk, döntéseink mind hatással lesznek a végkifejletre, a korábbi kilenc meglévő befejezés mellé pedig öt újat kaptunk. A rémálom-szekvenciák alatt megfelelő kockákat kell tologatnunk, és másznunk egyre feljebb és feljebb a tornyon, míg végül el nem érjük a csúcsot és így megmenekülünk. Minden rémálom két alapszintből és egy főellenfélből áll, utóbbi mindig Vincent adott élethelyzetének torz kivetülése (pl. mikor Katherine közli vele, hogy terhes, egy szörnyeteg kisbaba kúszik utánunk felfelé). Útközben szedhetünk fel aranyat, ezüstöt és különféle tárgyakat, amiket hasznosítani tudunk a továbbhaladás megkönnyítésére (pl. energiaital = egyszerre két kockát is meg tudunk mászni; Biblia = kiiktatja a közelben lévő ellenfeleket stb.), a pénzt pedig elszórhatjuk a helyi boltosnál a hasonló tárgyak megvételére.

Bővített változat

A rémálmokban minden ottlévő ember báránynak látja a másikat, ami nem kevés humorforrást szolgáltat a párbeszédek során. Ahogy haladunk egyre előrébb a sztoriban, úgy nehezednek a szintek, újabb csapdák vagy átváltozó kockák bevonásával. Ha épp nem (rém)álmunkban küzdünk az életben maradásért, akkor a Stray Sheep bárban iszogathatunk cimboráinkkal, vagy fedezhetjük fel a bár többi szegletét. Közben nem árt ránézni néha a telefonunkra, ha üzenetet kapunk, akkor arra válaszolni, és ha már eluntuk magunkat, vagy épp kellőképpen berúgtunk a koktéloktól, akkor csámpázhatunk haza.

A Persona-játékokról elhíresült Atlus fejlesztőcsapata semmit nem bízott a véletlenre, ezért jókora újdonság a Safety nehézségi mód, ami még az Easynél is könnyebb, sőt ha nagyon nem akarunk a kockatologatással vesződni, akkor rendelkezésre áll az Autoplay is, ami konkrétan végigviszi nekünk az adott szintet. Ezen szintek között válaszolhatunk néhány kényesebb kérdésre (mondjuk „Követtél-e el már bármiféle csúnya meggondolatlanságot részegen?”), amiket utána online összevethetünk más játékosok válaszaival – mindez pedig magunk számára is tanulságos, hiszen így saját személyiségünkről is árnyaltabb képet kaphatunk. A cell-shaded látványvilág és a számos anime-betét még mindig gyönyörű, a zenét szívesen hallgatja az ember önmagában is, az angol szinkronban pedig olyan ismerős színészeket hallhatunk újra, mint Troy Baker (Joel – The Last of Us), Laura Bailey (Nadine – Uncharted 4), vagy Michelle Ruff (Sadayo – Persona 5), Rin hangját pedig az anime-veterán Brianna Knickerbocker szolgáltatja. Ha netán kimaradt az életedből a varázslatosan elbűvölő Catherine, akkor mindenképp érdemes egy próbát tenned vele, hiszen ki tudja… a vége talán számodra is örök szerelem lesz!