Erre példa a Hello There által fejlesztett Kung Fury: Street Rage című játék is, melynek alapja a 80-as évek jellemzőit bemutató netes mozi minimális időutazás jellegű történettel, lézerraptorokkal, nácikkal és rengeteg akkori popkulturális utalással (David Hasselhoff és a Kinght Rider). Félórás játékideje ellenére is tudom ajánlani mindenkinek.

Jobb, jobb, bal, jobb

Közvetlenül a film után veszi fel az adaptáció a fonalat, amikor is a 1982-es Miami városát náci katonák hada szállja meg, hogy a címszereplő kopót eltegyék lába alól. Ahhoz, hogy felvegyük ellenük a harcot és hősünk életben maradjon a One finger Death Punch címűjátékhoz hasonlóan (nem összekeverni a Five Finger Death Punch nevű zenekarral) csak két gombot kell használnunk: balra és jobbra. Elsőre egyszerűnek hangzik, de nem az. Nagyon fontos, hogy a két irányból jövő ellenséges hadat jól időzítve és kellő távolságból ritkítsuk. A harcok bonyolultabbá tételéhez többfajta ellenféltípussal is kell konfrontálnunk: az egyszerű közkatonáktól, tisztektől kezdve a robotokon és karate amazonokon át a nindzsákig terjed a választék. Plusz bekeményít a program az opponenseink felgyorsításával. Egy idő után azonban kiszámíthatóak lesznek, így egyszerűbbé válik a dolgunk. Kétszer hibázhatunk a csépelés folyamán, mert a harmadik minket ért találat után az aszfaltot csókolhatjuk. A cél egy ranglistán történő feljebb lépés, ahol előre megadott nevek eredményét kell megközelíteni, esetleg megelőzni, ha képesek vagyunk rá. Nemcsak a verekedés, hanem a legtöbb közösségi oldalon vagy fórumokon megosztott eredmények elérése esetleg megdöntése is kihívás lehet, azonban beépített online ranglétra nincs, csak és kizárólag eredményeink manuális megosztására van lehetőség az interneten keresztül. 

Please Insert Coin!

Abszolút nyerő oldala e játéknak, hogy saját magára úgy hivatkozik, mint játéktermi berendezés, ráadásul az 1986-os év legjobb játékának és nem is veszi magát komolyan. Ránézve is mintha egy árkád masinát használnánk annyi különbséggel, hogy nem kell megválni 50 forintosainktól. Látványvilága a 80-as éveket idézi meg, még úgy is, ha a pofonosztás egy éjszakai belváros egyik utcáján játszódik. A pixeles, kissé csíkos egyveleget négyzetre emeli a katodcsöves megjelenítés, ahogy a monitorunkon keresztül láthatjuk az „érmezabáló” gépezet képernyőjét. A zenék a küzdelmek tökéletes aláfestésére szolgálnak: régi időket idéző „csipogós-pittyegős” dallamok hallhatók kevés modern alákeveréssel. Sajnos ezekből csak négy fajta van.

Visszavág az árkádgép

Egy, a premier utáni frissítésnek köszönhetően a játék kapott egy sztori módot, aminek főellenfele a filmben is látott önálló életre kelő és középső ujját kinyújtva mindent pusztító játéktermi masina. A fejezetek között animációkban hallható szinkronhangokat a filmben is szereplő eredeti színészek adták. Ahogy korábban említettem, a félórás mozi után járunk, ahol hősünk három társával együtt készül fel a germánok elleni csihi-puhira és a kegyetlen mutogató monstrummal való csatára. Kung Fury barátunk mellett már Barbarianna, a vikinglány, Hackerman, a számítógépzseni és TriceraCop, a dínózsaru is irányíthatóak lettek. Mindegyiküknek egyformán megvannak az előnyeik és hátrányaik. A címszereplő rendőrharcos alapkarakter, akinek 3 egységnyi életereje van, lassan és egyesével tud aprítani. A vikinglány forgócsöves gépágyúval öli meg az egyik irányból érkező összes ellenlábast, miután négy sikeres találatot visz be közelharcban és csak kettő szívecskéje van. A robottestbe átprogramozott Hackerman is kifekszik a második kapott támadástól, azonban nagyon gyorsan tud lőni lézerfegyverével, de előtte a hackelés csíkot fel kell tölteni a támadás gombokkal. A rendfenntartó őshüllőnek 5 egységnyi energiája van, viszont a nagyon közeli opponenseket képes eltalálni ágyékon. A történet fejezeteiben a négy főszereplőt irányítva kell a hullámokban támadó ellenséget legyőzni, a hátralévőket pedig egy beépített számláló jelzi. Szakaszonként az összes hullám átvészelése után szembekerülünk a pénzevő robottal, akit boss-harcban kell legyőzni. Ez a játékmód is elég nehéz, néhány esetnél áteshet a ló túloldalára.

Die Kung Führer! Die!

A film nyitott befejezése biztos folytatást ígér. A lehetséges Kung Fury 2 elé ékelt Street Rage jó játék lett. Szerethető a játéktermi életérzés és a nehézsége miatt, a későbbi bővítések pedig sokat adtak hozzá, így a jó még jobb lett. Az online lehetőségek hiányának ellenére is azt tudom mondani, a Steamen kért kevés összeget megéri rááldozni: pár perc erejéig vagy a megosztott eredmények megdöntéséhez is remek szórakozást ad.