Gondolom közületek is sokan emlékeznek a fiatal cowboyra, akit még a saját árnyéka sem tud követni, mikor oldaláról előkapja revolverét. Azt hiszem erről a Dalton fivérek is tudnának mesélni, Lucky Luke tökkelütött ellenségei, akik folyamatosan összetűzésbe keverednek a kötélidegekkel bíró főhőssel.

Lucky Luke: Go WestLucky Luke: Go WestLucky Luke: Go West

Lucky Luke zsebre tesz


Egyre igényesebb színvonalat kezdenek képviselni az utóbbi időben megjelenő rajzfilmek játékadaptációi, aminek a hozzám hasonló szórakozott játékosok kimondottan örülnek, hiszen valóban gondosan összerakott, élménydús játékokat kapunk, ráadásul a fiatalabb delikvenseket is könnyűszívvel odaengedhetjük a géphez, mivel garantáltan nem fognak ettől rosszat álmodni.

Az egyjátékos kampány öt nagyobb epizódra lett bontva, melyekben átlagosan 8-9 minijáték lapul, amik persze a maguk módján követik a rajzfilm eseményeit. Teljesítésükkel mindig újabbakat oldhatunk ki, míg el nem érkezünk a „The End” feliratig – ami sajnos elég hamar bekövetkezik. Viszont a játékok jópofák és változatosak; lövöldözhetünk Luke-kal és a banditákkal is, bunyózhatunk a bárban, lovagolhatunk és még rengeteg mást is kell majd csinálnunk, de szerintem a lehetőségek között megbúvó, leegyszerűsített Rock Band mindent visz. Ám sajnos a kelleténél talán egy fokkal egyszerűbbre sikeredtek ezek a játékok, így a tapasztaltabb játékosnak túl sok kihívást nem fog jelenteni, de ettől még szórakoztatóak. Egy gépen akár négyen is játszhatunk a többjátékos módban, de kettőnél többen nem érdemes egyszerre megpróbálni.

A megjelenítés is a helyén van: nincs túlcsicsázva, hanem egy ízléses képregényszerű látványvilág fogad bennünket, melyhez minden pályán hangulatos muzsika társul. A pályák elején mindig megnézhetünk egy rövidke bejátszást a filmből, mely az adott feladattal köthető össze és elsőre mindenképpen szórakoztatóan hat – nem mellesleg poénosak is.

Akik szerették a képregényeket, esetleg a rajzfilmsorozatot, azok remekül fognak szórakozni, de akiknek nem dereng a cowboy neve, viszont szeretik az ilyen kis minijátékokból felépülő társas szórakozásokat, azok úgyszintén nem fogják megbánni, ha feltelepítik a cuccot.