Lassan már eléri a kritikus tömeget az elmúlt hónapok Zen Studioshoz köthető cikkeinek mennyisége, de mit lehet tenni, a magyar fejlesztőcsapat olyan aktív idén, mint eddig még soha. A Pinball FX-szel történelmet írtak, a Zen Pinball-lal jó üzletet csináltak, most pedig a kettőt egyesítik, új platformon mutatva meg, hogy flipperezni nemcsak nagyképernyőn, mobiltelefonon vagy táblagépen jó, de Nintendo 3DS-en is, a szemüveg nélküli 3D világában. A Nintendo eShopban megvásárolható (vagyis kizárólag digitálisan terjesztett) Marvel Pinball nem nevezhető teljesen új játéknak, a csomag a korábban DLC-ként (PS3-on önálló játékként) kiadott Marvel asztalokból kínál egy kisebb csomagnyit, szám szerint négyet. 3DS-en a Fantasztikus Négyes, Iron Man, a Penge és Amerika Kapitány várja, hogy megmenthesse a világot, szuperképességek helyett ezúttal flippergolyókkal. 

A korábbi kiadásokat ismerők számára a Marvel Pinball nem fog meglepetést okozni, elvégre minden szög, minden elem pontosan ugyanott foglal helyet. Ez kifejezetten jó döntés volt, remek asztalokról van szó, a 3DS-ben pedig van annyi erő, hogy gond nélkül eméssze meg a szuperhősök kalandjait. Na, jó, ez nem teljesen igaz, a fizika, vagyis a golyó működése érezhetően más, mint bármelyik korábbi Zen játék esetében. Nincs akkora súlya, előszeretettel száll el úgy, mint egy lufi, és néha még a leglehetetlenebbnek tűnő helyzetekben is képes visszazuhanni a karok közé ékelődött szakadékból, ami az idegeknek, na meg a golyókészletnek azért jót tesz.

Szerencsére az új fizika elég gyorsan megszokható, így a kezdeti szemöldökfelhúzást gyorsan felváltja a ponthajkurászás. Mert a flipper, legyen az Marvel, Zen vagy FX, továbbra is erről szól, ebben pedig a Zen Studios még mindig verhetetlen. Sajnos a közösségi funkciók nem annyira mélyek, mint a nagygépes társakon, de azért van lehetőség az ismerősökkel összevetni az elért eredményeket és achievement-szerűségeket. A négy asztal egyelőre kevésnek tűnik, de a barátságos ár és a közelgő DLC-k miatt még ez sem komoly baj.