Az első és legfontosabb említenivaló a játék indításával kapcsolatos: eltűnt az olyannyira „szeretett” Milestone-féle indítómenü. Végre nem kell emlékeztető e-mailt kérnünk ahhoz, hogy bejelentkezhessünk a teljesen felesleges profilunkba, mert a multiplayernek már simán elég a Steam rendszere is. Az egész lakótömböt felébresztő hatalmas halleluja után, amit kiadtam magamból, szép lassan jött a következő meglepetés, de ne szaladjunk ennyire előre! Bosszantó problémák akadnak még dögivel, ám az út, amin elindult az olasz fejlesztőcsapat, hosszú távon mindenképpen helyesnek bizonyulhat. Hogy mit is csináltak? Hallgattak a játékosokra!

FÁJ A LÁBAM, ESŐ LESZ!

Ha valamely kedves olvasónak új lenne a sorozat, és csak most ismerkedne vele, talán furcsán hangzik majd a következő mondat: a harmadik részben végre megjelent az időjárás, ráadásul dinamikus formában! Igen, csak a harmadik játékban sikerült gondolni arra, hogy a motokrossz nem teremsport, és bizony előfordulhat, hogy Földanya elképesztően nagy dagonyában részesíti a gladiátorokat. Mostantól kezdve tehát nemcsak attól leszünk ormótlanul sárosak, hogy a kicsit fellazított pálya talaján perecelünk egy hatalmasat, hanem a kerekeink és a többiek is gondoskodnak a megfelelő arcpakolásról, ha éppen leszakadna az ég. Szintén nagyot szól a tény, hogy idén végre a kétütemű motorok is helyet kaptak a játékban, így igazán erős gépekkel is nekivághatunk a nyolc hónapon átívelő, hivatalos világbajnoki sorozatnak. Persze ez nem ilyen egyszerű, mert pár futamot még teljesíteni kell négyütemű nyeregben is, hogy legyen elég pénzünk megvenni az újdonsült paripánkat. Itt kell kitérni arra is, hogy a szezon lebonyolítása nem változott egy év távlatában nézve, tehát a szabályok és a versenyhétvége programja is a szokásos. Két verseny alapján osztanak pontot minden helyszínen és mindkét géposztályban (MX1 és MX2), maga a karrier lefolyása is gyakorlatilag ugyanaz, mint amit megszoktunk a sorozat korábbi részeitől.

ÚJ MOTOR, ÚJ ÉLMÉNY

A játékba való belépéskor létre kell hoznunk a versenyzőnket, valamint kiválasztjuk, hogy hivatalos csapatban szeretnénk-e elindulni, vagy a sajátunkat óhajtjuk menedzselni. Így indult el nálam a Nynfus Racing Team története is, amely eddig kifejezetten sikeresnek mondható a másodosztályban. Szépen fejlődünk, pontokat szerezgetünk versenyről versenyre, és átesünk a már jól ismert képességfejlődésen, amely a motor kezelésén át egészen az esős körülmények közti helytállásig sok mindenre fókuszál. Amire viszont nekünk kell figyelni, az az alattunk terpeszkedő sár- vagy homok-nyomvonal, amely idén minden eddiginél szebb és élethűbb. Mindennek persze oka van, mégpedig a sorozatban újnak számító Unreal Engine 4 motor megjelenése. A játékon végre nem érződik semmiféle mikroszaggatás, fps-esés, hanem masszívan tudja tartani a ma már minimum elvárásként megfogalmazható 60 képkockát másodpercenként (már ha a PC-nk elég ehhez, ugye, de korábban előfordult a sorozatban, hogy mindenféle gépen be-beszaggatott a program). Az AI viselkedésében azonban már nem tudok ennyire sok pozitívumot találni. Sokszor nagyon agresszív, a fékezés ténye számára ismeretlen fogalom. Ellensúlyként persze szívderítő, hogy gyakorlatilag minden egyes négyzetcentiméter módosítható a motoron, méghozzá teljesen hivatalos kiegészítőkkel.

A KÖRIDŐ PÉNZ

Gyakorlottaknak kötelező legalább Hard szintre állítani a nehézséget, valamint a motorkezelést is profi fokozatra tenni, mert amúgy nagyon bugyutának fog hatni a körözgetés. Eleinte azonban nem kell megijedni, ha ellenfeleink kicsit gyorsabbak nálunk, hiszen pár versenyt várni kell, amíg azokat az alkatrészeket is megvásárolhatjuk a gépünkhöz, amelyek befolyásolják a menettulajdonságokat. Ez elég hamar meg fog történni, szóval nem sokáig lesztek sereghajtók.

A nemzetek közötti MXoN verseny idén is elérhető, de remélhetőleg többjátékos módban idővel lesz lehetőségünk némítani a túlbuzgó játékosokat. Ha kicsit javítanak a lag okozta furcsa baleseteken, és nem túl drága DLC-ket adnak ki a játékhoz, akkor nyugodtan lehet mondani, hogy a piac egyik legjobb motoros programját játszhatjuk idén a gépeink és konzoljaink előtt ülve anélkül, hogy nyakig sárosak lennénk, és kék-zöld foltokkal sem leszünk gazdagabbak. Na, ki jön egy körre?