A Naruto: Ultimate Ninja Storm (NUNS) széria volt az egyik legjobb anime-bunyós videojáték, ami valaha készült. Hűen dolgozta fel az alapanyagot, és a maga idejében órákra a képernyő elé szegezte a pukkancs róka nindzsa rajongóit. Sokan ezekből a játékokból ismerték meg Uzumaki Naruto krónikáit. Bár az anime régen véget ért, mégis a köztudatban tudott maradni, kiváltképp a spinoff folytatás (Boruto) által. Az eredeti műsor 20. évfordulója alkalmával készült el ez a "mindent bele" csomag, ami az erős nosztalgia-faktor mellett technikailag is tovább lett fejlesztve. Lássuk, ezúttal mivel készült a CyberConnect2!

Kicsit sokan lettünk!

A Storm Connections a NUNS4 grafikailag felturbózott, 4k-ban tetszelgő, offline és online-ban is egyaránt 60 fps-ben pörgő változata. Érdekesség, hogy 60 fps-ben még a fejlesztők előző játéka, a Demon Slayer sem volt tökéletes (elcsúsztak a kombók, kiszámíthatatlan volt). Nos, a mostani játék szerencsére már nem szenved eme gyerekbetegségtől. Az első Storm-epizód már igen régi motorosnak számít, a jó pár éve kiadott trilógiánál is meglátszott rajta a kora. Viszont most egy Story-kampány képében átélhetők a kis Naruto fontosabb harcai, majd a következő széria eseményei is, immár hősünk tinédzserkorából. Egészen a nagy fináléig végig lehet követni a történetet, természetesen videó-betétekkel megspékelve. A nagyobb boss-harcok pont úgy lettek átemelve, mint ahogyan emlékszünk rájuk (atomkirályul kinéző QTE-szekvenciák befigyelnek!). Mindezek mellett pedig egy original-történetben Boruto-val csöppenhetünk bele egy VR-kalandba. A nyitóképsorok és az első harc annyira jól lettek megcsinálva, hogy én azt hittem, ez a szegmens is az anime-ből van, pedig nem – tényleg külön a játékhoz írták! Ami még mindenképp kiemelendő, az a nindzsák száma.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Több mint 130 szereplővel játszhatunk, ami döbbenetesen nagy szám. Ilyen mértékű roster még soha korábban nem volt, konkrétan ez már nem is egy nindzsa-osztálytalálkozó, hanem egy tömegrendezvény. Órákig tartana csupán mindegyiket kipróbálni egy harc erejéig. A karaktereket ismerhetjük a korábbi Ultimate Ninja Storm alkotásokból, de a Boruto anime-ből is raktak be harcosokat, valamint olyan nagyágyúkat is, mint Ashura és Indra, akik elindították a legendás nindzsa-klánokat. Mellettük persze új arcok is beköszönnek, szóval bőven lehet válogatni. Az intenzív harcok továbbra is a jól megszokott, arénában futkározós összecsapások, ahol különféle dzsucukat vethetünk be. Félelmetesen látványos az összkép még mindig, miközben a szeretett zenék szólnak, a szereplők hangját pedig az anime-ből kölcsönözték (a japán szinkron javasolt!).

Jól működik az online szegmens is, ahol karaktereinket testre is szabhatjuk. Elég mókás tárgyakat aggathatunk rájuk, mivel rengeteg cuccot nyithatunk ki a játék folyamán. Kifejezetten pozitív, hogy a sztori-részben nincs időlimit a harcok alatt, így csupán az energiánkra kell fókuszálni. A két kampány leköti jó pár órára a nosztalgiázni vágyókat, de a Storm Connections igazi ereje a VS részében rejlik. Ez a játék a rajongóknak természetesen kötelező, de aki csak most ismerkedne meg a sorozattal, azoknak is kiváló ugródeszka lehet az évfordulós kiadás. Az anime-t ugyan nem váltja ki (mint például a rendes számozott epizódok), de kedvcsinálónak több mint elég. A kérdés már csak az, hogy kiapadhat-e valaha a Naru-tó?