A különböző konzolos platformokat a Gamidustri világában bájos leányzókkal megtestesítő Hyperdimension Neptunia, és a könnyedén szétfoszló, röhejesen lenge ruházatú nindzsalányokkal teli Senran Kagura-sorozat útja végre keresztezte egymást. A két, hasonlóan idilli, japán humorral operáló széria csak idő kérdése volt, hogy mikor talál végre egymásra, a nagy találkozás pedig végül Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars címen valósult meg.

Történetünk helyszíne a kissé nyelvtörő Gamninjustri, egy frappáns módon shuriken alakú kontinens, ami minden nindzsa otthona. A vidék folyton a két nagy nemzet, a Compa-stílust képviselő Heartland, és a Honeypa-stílust képviselő Marveland harcosainak összecsapásaitól visszhangzik. A két birodalom inkább barátságos rivalizálásnak ható rendszeres kardrántásait azonban egy nap váratlan látogatók zavarják meg. Hamar kiderül, hogy a csetepatéba becsatlakozó harmadik fél szándékai cseppet sem barátságosak, így némi közjátékot követően Heartland és Marveland együttes erővel lát neki a közös ellenfél visszaverésének.

Megjelenés tekintetében alapvetően a két szériától megszokott, némi kompromisszummal járó látvány fogad minket. A rajzolt részek gyönyörűek, a főszereplők és az ellenfelek 3D-s modelljei korrektek, a környezet viszont abszolút üres, jellegtelen, ismétlődő, és gyakran mosott textúrákkal teli. Az összkép végső soron egész kellemes, de persze egyáltalán nem érdemes optikai orgazmusra számítani.

A fejezetekre bontott kampány során, játszható karakterként, fokozatosan csatlakoznak be a több tekintetben is jól felszereltnek mondható hölgyek, akik közül kettőt is magunkkal vihetünk kalandjainkra, hogy aztán kedvünk szerint cserélgessük őket. Természetesen mindegyikük más-más arzenállal, mozdulatokkal, különleges technikákkal és végső csapással rendelkezik, de közös pontként az összes karakter kedve szerint zúdíthat kunai- és shuriken-esőt rosszakaróira. A harcrendszer alapvetően egyszerű, szórakoztató, viszont ezzel együtt elég csiszolatlan és butácska is, ami miatt relatíve hamar monotonná válnak a harcok. Ezen a pusztán néhány típusú, sok esetben csak színvariációban eltérő ellenfél sem segít, melyek legyőzése ráadásul még jelentős szintkülönbséggel is roppant egyszerű.

A fő történetszál mellett kvázi mellékküldetésként megbízásokat teljesíthetünk, a NinChat felületén pedig különböző eseményekre, jutalmakra vagy akár új missziókra is lelhetünk. Csaták közti kikapcsolódásként egyensúlyérzékünket is próbára tehetjük, egy hatalmas barackon meditálva, amin, ha sikerül fennmaradnunk, akkor még átmeneti bónuszokkal is gazdagodunk.

A Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars alapvetően hozza azt, amire a két sorozattól számítana az ember, bár a Senran Kagura ruhaszaggatós, villantós, mellpattogtatós elemei ezúttal kissé háttérbe szorulnak. A fanservice részeként azért persze nem maradhattak el például a már-már kötelező fürdőzős jelenetek, emellett a párbeszédek mókásak, és a két sorozat karakterei között ugyan nincs varázslatos kémia, de azért szórakoztató figyelni az interakcióikat. Az átlagolva korrektnek mondható külső azonban iszonyatosan lapos és repetitív harcok sorát rejti, amin az unalmas és ötlettelen pályák, és az ismétlődő ellenfelek sem sokat segítenek. Összességében tehát a Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars egy visszafogott, nem kifejezetten hosszú, és inkább csak a legnagyobb rajongóknak ajánlott crossover.