Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy tesztünk tárgya sajnos még mindig ragaszkodik a két nagy konzolriválishoz, így a Madden NFL 19 marad idén az egyetlen széria, amely hosszú idő után visszatért a számítógépen játszó közönséghez. Nagyon remélem, hogy jövőre a hoki is visszajut hozzánk, és még akkor is átlépjük a varázslatos 10 éves hiányhatárt. Helyszűke miatt azonban nem is pazarlom a karaktereket, inkább térjünk rá a fontosabb dolgokra, kedves Guru-hívők. Az utóbbi 3 évet kell először is figyelembe vennünk, ha képet akarunk kapni az NHL helyzetéről. Rendszeresen figyelve a közösségi reakciókat, valamint számba véve a saját meccseimet, arra a következtetésre jutottam, hogy kicsit parkolópályán van a játékmenet érdemi fejlesztése. Sokszor látok hajmeresztő játékhibák okozta gólokat, elképzelhetetlen védelmi megingásokat, az ormótlanul agyoncselezett mérkőzések meg már egyenesen vérlázítóak tudnak lenni. Az EA fókusza azonban felvállaltan idén sem ezeket és javításukat öleli fel, hiszen a stúdiónál egy egységesebb online élmény kialakítását tűzték ki célul.

CSAK NEM LOOTBOXOK?

Ja, nem, megnyugodtam. Itt hokistáskákat kapunk, és abból hullanak ki a különböző ruhadarabok, korcsolyák, ütők és a mindenféle földi jóság. Az adatok szerint ez nem kevesebb, mint 900(!) kioldható tárgyat jelent karakterünk számára. Az igazi újdonság azonban az, hogy az általunk megkreált játékosok végigkísérnek minket a fontosabb többjátékos módokon, így biztosítva azt, hogy ahol csak lehetséges, ott tudjunk nekik újabb és újabb felszerelést szerezni. Akár egy FPS játékban, a loadout rendszerben megfelelő helyek vannak arra, hogy előre beállított játékosaink legyenek, akár minden egyes posztra. A HUT továbbra is megvan, de a korábban fokozatosan bevezetett játékmódok bekerültek a World of CHEL elnevezésű gyűjtőkategóriába, azaz, ha úgy vesszük, ez az EA Sports Hockey League egy továbbfejlesztett verziója. Így nem is annyira meglepetés, hogy inkább az arcade közönséget vonzó játékmódok terén jöttek be a jelentősebb újdonságok is. Öröm az ürömben, hogy az NHL ONES és a Pro-Am játékoknál a szabadban játszhatunk, egy nagyon hangulatos téli tájjal a háttérben. Láthatunk végre a sisakjukon sapkát viselő kapusokat és téli kesztyűben is hangosan tapsolni képes nézőket!

HAJRÁ FEHÉRVÁR!

A válogatott felhozatalban sajnálatos módon még mindig nem szerepel kicsiny hazánk válogatottja, de a helyzetet megint az osztrák bajnokság menti meg számunkra. A Fehérvár AV 19 már sok éve az EBEL résztvevője, és immáron a csapat második éve ez, hogy a játékban is szerepelhet, hála a liga licenceinek tavalyi megszerzéséért. A Franchise mód gyakorlatilag érintetlen maradt, nyugodtan mondhatom, hogy semmiféle változás nem történt az elmúlt két évben. A névadó liga természetesen minden részletre kitérően ki van dolgozva, a megszokott kommentátorpáros, Mike Emrick és Eddie Olczyk teszi hangulatossá a meccseket. Nagyon reméljük, hogy a jövő évi PC-visszatérés előkészületei már zajlanak, és akkor sokkal több dologgal fognak kedveskedni nekünk. Jelen állapotában nem több az NHL 19, mint egy nagy frissítés. Esetleg egy jó sztori jövőre, ha már az NFL is csak a második résszel köszönt be az Originen?