Életkortól, generációtól, nemtől és az aktuális trendektől függően mindenkinek más lehetett a gyerekkori kedvence. Biztosan voltak, akik Teletubbies kazettára csápoltak, míg mások a Fecsegő Tipegők bajkeverőitől elleset fogásokkal készítették ki szüleiket, vagy épp a Rejtély Rt. furgonjában eredtek a szörnyek nyomába. Az viszont tagadhatatlan, hogy a Nickelodeon számos, éveken át – vagy még mindig – futó, meghatározó klasszikusnak adott életet, amit a mai napig rengetegen ismernek, legyen az a Hódító Hódok, az Avatár – Aang legendája, a SpongyaBob Kockanadrág, vagy mondjuk, a Hé, Arnold!. Nos, a Ludosity és a Fair Play Labs csapata nem kisebb feladatot vállalt magára, minthogy nemcsak kiválaszt egy maréknyi karaktert a rengeteg univerzumból, de össze is ereszti őket egy hatalmas, világokon átívelő bunyóra.

Ki lakik odalent, kit rejt a víz?

A Nintendo régóta futó Super Smash Bros.-sorozata, vagy a Sony kevésbé sikeres próbálkozása, a PlayStation All-Star Battle Royale mintájára most a Nickelodeon univerzumainak karaktereivel eshetünk egymásnak, hogy egyszer s mindenkorra eldőljön, melyikük a legjobb. Persze a legnehezebb rész élből az például, hogy ki kell választani a csatorna vaskos katalógusából, hogy ki bizonyul érdemesnek a ringbe lépésre. A fejlesztők végül 20 szereplőre szűkítették le a rostát, olyan sorozatokból, mint például a MacsEb, az A Thornberry család, és a Jaj, a szörnyek!. Ez talán nem hangzik olyan kevésnek, viszont a lehetőségek számát tekintve már elég soványka, a régi kedvencek viszontlátásának öröme mellett pedig sokan garantáltan bosszankodni fognak, hogy bizonyos karakterek miért nem kerültek be, főleg úgy, hogy például a SpongyaBob Kockanadrág és a Tini Nindzsa Teknőcök soraiból 3-3 szereplő is bejutott. Ez persze orvosolható későbbi frissítések vagy DLC-k formájában, bár ennyi karakterből válogatva gyakorlatilag lehetetlen vállalkozás minden rajongó igényét kielégíteni.

Látvány tekintetében a Nickelodeon All-Star Brawl egész korrektre sikerült — bár nyilván nem az általunk tesztelt Nintendo Switch-verzió a mérvadó –, a karakterektől kezdve egészen a sorozatok helyszínei ihlette számos pályáig, valamint egyes zenék is egész jól elkapják az adott rajzfilm hangulatát, még ha nem is az összes. A fejlesztők igyekeztek a rajongók kedvére tenni, és nemcsak a sorozatokból ismerős jeleneteket beépíteni a játékba mozdulatként, de még mémeket is, például SpongyaBob klasszikus szivárványos kézszéttárását és csirkeutánzását.

Mesés pofonosztás

A harcrendszer egész könnyen elsajátítható, bár a különböző támadások megfelelő használata mesteri szintre csak kemény munkával fejleszthető. A cél nagyon egyszerű: lelökni vagy kirepíteni az ellenfeleket a pályáról, melynek esélyét fokozatosan növelik a folyamatosan bevitt ütések. Persze nincsenek mindent elsöprő különleges csapások, felszedhető tárgyak, és pár mozgó platformtól eltekintve a pályáknak sincsenek kifejezetten interaktív elemei, valamint egyes helyszínek már roppant aprónak érződnek, például, négy résztvevővel.

Játékmódok tekintetében szintén nem vitték túlzásba a fejlesztők a dolgot, ugyanis mindössze három közül választhatunk. A Battle módban sima vagy akár labdát az ellenfél kapujába juttató focis összecsapásokat rendezhetünk, az Arcade módban végigverekedhetjük magunkat egy sor véletlenszerű ellenfélen és pályán, míg az Online módban értelemszerűen a világ játékosaival mérhetjük össze az erőnket. Ja, és persze ott vannak még az extrák, de ezek kimerülnek az olyan eléggé jelentéktelen feloldható tartalmakban, mint például a galéria és a zenék.

A Nickelodeon All-Star Brawl ötletében igazából van potenciál, de ebben a formában inkább csak egy szórakoztató kis fanservice – persze nem mellvillantós értelemben. A közkedvelt karaktereket sikerült egész korrektül életre kelteni, ahogy egyes helyszíneket is, de semmilyen tekintetben nincs meg benne a rajzfilmek varázsa, és tartalom terén is elég soványra sikerült. Mindezek mellett persze egyáltalán nem rossz, így ha valaki szereti a Super Smash Bros. jellegű verekedős címeket, és még van is hozzá társasága, az garantáltan jól fog vele szórakozni egy darabig, de azért csodát nem érdemes várni tőle.