A Rayman Origins lenyűgözött minket, ebben nincs vita, hiszen mind a konzolos, mind a PC-s verziót magasztaltuk, méghozzá nem érdemtelenül, hiszen a Michel Ancel vezette Ubisoft Montpellier olyan platformjátékot tett le az asztalra, amit nem lehetett nem imádni. Fantasztikus karakterek, elképesztően kidolgozott és változatos látvány, olyan játékmenettel, ami fokozatosan nyitja meg a karakterek képességeit, és több tucat pályán keresztül is képes újdonságokat, új trükköket, meglepő és vicces megoldásokat mutatni, ráadásul a Rayman Origins még könnyűnek sem nevezhető, hiszen azoknak, akik ki akarták maxolni a programot, bizony igencsak fel kellett kötni az alsóneműt. A Ubisoft Montpellier munkája tehát vitán felül az elmúlt évek egyik legjobb platformjátéka, és a debütálás óta kapható a Sony új kézi konzoljára is -- méghozzá szinte ugyanabban a változatban, ahogy már PC-n, X360-on és PS3-on megtapasztalhattuk.

Rayman Origins (PS Vita)

Nem csalás, nem ámítás, a Vitás Origin egyetlen kivételtől eltekintve ugyanazt az élményt nyújtja, mint a „nagytestvérei”. A látvány a kézi kütyün is elképesztően színes és részletes, ráadásul a képernyő méretét egy mozdulattal állíthatjuk, így mindenki megtalálhatja a saját szemének ideális beállításokat. A karakterek, pályák, extrák, egyszóval a tartalom szempontjából szinte semmi nem hiányzik ebből a verzióból, szóval Rayman a Vitán is hosszú távú szórakozást biztosít, rengeteg önfeledt órával, és kellő mennyiségű kihívással. Az egyetlen különbség a korábbi verziókhoz képest, hogy a kézi konzolos verzióból kikerült a kooperatív mód, így nincs lehetőségünk a közös játékra. Viszont megjelent helyette a Ghost mód (amikor egy szellemképet „üldözünk” a játék pályáin), amiben egyrészt versenyezhetünk a gép ellen, illetve a Vitán alapból megtalálható közösségi szolgáltatás, a Near segítségével megszerezhetjük a barátlistánkon szereplő játékosok pályarekordjait, és akár meg is dönthetjük azokat.

Rayman Origins (PS Vita)

Mindent egybevéve a Rayman Origins a Vitán is egy nagyszerű játék, olyan program, ami 100%-ban megéri az árát, hiszen műfajának egyik legjobb darabja, ráadásul hosszú távon képes kitölteni az ember szabadidejét.