Talán kissé kaotikusra sikeredett a bevezető, ami nem véletlen, hiszen a Rope Escape egyszerűsége ellenére is egy eléggé elborult darab. Főhősünk kezdésnek egy katapultban üldögél, majd miután elindítjuk a játékot, máris repül a dzsungel fái felett, hogy azután kötelével elkapva az ágakat minél nagyobb távolságokat tegyen meg lengedezve anélkül, hogy összetörve földet érne. Ez elsőre kissé snassznak hangzik, ám itt kezd csak igazán izgalmassá válni a játék, ugyanis ebben a különös erdőben nemcsak a fák ágait használhatjuk hintázásra, hanem minden egyéb dolgot, ami csak feltűnik a képernyőn. Ezekből pedig akad éppen elég: hatalmas felrepülő, majd lezuhanó kősziklák, a lombkoronák felett lebegő különféle zeppelinek, a csillagos égbolton villámgyorsan cikázó repülő csészealjak. Ezeket mind igénybe vehetjük, de csak óvatosan, mert amennyi segítséget nyújtanak, éppen annyira veszélyesek is lehetnek, hiszen a léghajók súlyunk alatt lezuhannak vagy azonnal felrobbannak, a sziklák pedig egy idő után a talajba csapódnak, húzva minket is maguk után.

És akkor még nem szóltunk a kötelünket rendre elszakító dárdákról, tűzcsóvákról, illetőleg a felvehető jetpack-egységekről, amik őrületes sebességgel repítenek minket bármely irányba. Merthogy a Rope Escape-ben nincsenek megkötések, szabadon lenghetünk a pályán előre és hátra, de akár elképesztő magasságokba is feltornázhatjuk magunkat, amikért természetesen pluszpontok járnak. A cél, hogy minél több métert megtegyünk, és hogy közben összegyűjtsük a levegőben lebegő értékes érméket, amikkel aztán fejleszthetjük a karakterünket -- pontosabban lecserélhetjük Indiana Jones-klónunkat vidám bohócra, de akár egy óriási banánra is. Nem vicc! Persze legfőbb eszközünket, a kötelünket is tuningolhatjuk, bár én túl nagy különbségeket nem fedeztem fel az egyes lengőalkalmatosságok között.

A grafika egészen kellemes, bár a dzsungeles környezet egy idő után igen unalmassá válik (reméljük, érkeznek majd további pályák a fejlesztőktől), de az egésznek a fizikai motor a lényege, ami kifogástalan. Az irányítás egyszerű (megfelelően időzített gombnyomás az érintőképernyőn, ennyi), a játékmenet addiktív, és három különböző játékmódban is kipróbálhatjuk ügyességünket. Nem is kell több egy klassz, mobilos játékhoz.