Mostanában minden elfuserált mesefilmből készül játék is, ebből következik, hogy a harmadik Shrek sem kerülhette el a végzetét, így a 7-Studios megcsinálta, az Actvision pedig megjelentette a legújabb, főleg gyerekeknek szóló játékot. Manapság szinte már zsigerből lehúzza mindenki ezeket a címeket - sajnos az esetek többségében jogosan –, persze adódhatnak kivételek, ilyen a Shrek The Third is...

Shrek the ThirdShrek the ThirdShrek the Third

Csipkerózsika, mint szuperharcos
Ahogy az sejthető, ismét egy mászkálós, ugrálós, érméket gyűjtögetős játékról van szó megspékelve Bud Spencer-t is megszégyenítő bunyókkal, kombókkal, és természetesen a főelleneségek sem hiányozhatnak. Sok ilyennel volt már dolgunk, de sajnos általában mind ugyanolyan, csak a körítés változik. Shrekék is beállnak a sablon arcade-ok népes táborába, viszont szerencséjükre a mozifilm egész mókásra sikeredett, amit a fejlesztők is kihasználtak és teliszórták a programot ezzel az agyament humorral. A húzás bejött, tényleg jókat lehet kacagni, ráadásul a karakterek szinkronját is eltalálták, úgyhogy egész kellemesen lehet szórakozni.

A látványvilágra sem lehet panaszunk: Shrekék jól mutatnak a meseszerű környezetben, ráadásul mindig más karakterrel kell véghezvinnünk a különböző pályákat (belebújhatunk Shrek, Fiona, Szamár, Csizmás Kandúr, Arthur, sőt Csipkerózsika bőrébe is). Persze a feladat mindig ugyanaz: át kell verekedni magadat az idétlen Szőke csatlósain. Mindenféle speciális képességek, kombók állnak rendelkezésünkre, hogy móresre tanítsuk Hook kapitány bandáját, amik használata kimondottan stílszerű, mivel jópofák, hatásosak és a pályák végén bónuszpontokat jelentenek, ahogyan szinte minden, amit össze tudunk szedni, verni, törni, és a többi. A pontokkal extra pályákat, jeleneteket oldhatunk fel, de akár a főszereplők fizimiskáját is megváltoztathatjuk.

Shrek the ThirdShrek the ThirdShrek the Third

Tündérmese hab nélkül...
Minden pálya végén egy jópofa átvezető (báb)animáció vár ránk, ahol a sztorit láthatjuk dióhéjban.  Sajnálatos módon viszont az egész játékon érződik, hogy csupán egy konzolátirat, így az ezzel járó viszontagságok gondot okoznak a kezelésben, így csak gamepaddal ajánlott nekivágni!

Én amolyan mozifilm utáni „utónosztalgiaként” tekintek a játékra, mert sok plusz jelenettel találkozhatunk, amik igazából csak a film ismeretében érdekesek. Egy könnyed vasárnap délutáni kikapcsolódás Shrek rajongóknak – mivel a játék durván hat óra után véget ér, és ezután marad az egymás ellen játszható „vár-pukkasztó” móka, azaz ki tudja hamarabb lerombolni a másik tornyait. Nem túl eredeti, de megteszi, ha netán megmaradt volna a filmhez szánt popcorn java.