A SingStarnak két alapvető baja van: hogy van egy erős konkurenciája és hogy zsinóros a két mikrofon, amik egymáshoz közel még gerjednek is. Az előbbit nem lehet kiküszöbölni, az utóbbit viszont igen, sőt a Sony szeretné is, így már kaphatóak vezeték nélküli mikrofonok, amik kicsit bumfordiak ugyan, de a célnak megfelelnek. Sőt, a soron következő minirészben már hangunkkal is navigálhatunk majd a menüben, hogy a kontrollerre ne legyen szükség a felhőtlen daloláshoz — majd meglátjuk, hogy fog működni.

Singstar: QueenSingstar: QueenSingstar: Queen

A játék számlistája

Another One Bites the Dust
Bicycle Race
Bohemian Rhapsody
Breakthru
Crazy Little Thing Called Love
Don't Stop Me Now
Fat Bottom Girls
I Want it All
I Want to Break Free
Innuendo
One Vision
Play the Game
Somebody to Love
These are the Days of Our Lives
Tie Your Mother Down
Under Pressure
We are the Champions
We Will Rock You
Who Wants to Live Forever
You're My Best Friend
PS3 exkluzív számok:
A Kind of Magic
Hammer to Fall
Killer Queen
Radio Ga Ga
The Show Must Go On

Addig is marad a zsinóros mikrofon és 25 Queen-nóta egy korongra égetve. Illetve PS2-re csak húsz, a PS3-as DVD kiváltsága még öt szám. A SingStar Queen egy önmagában is futtatható adaléka az alapkiadásnak, amihez megjelenése óta szépen jövögetnek ki a különböző ehhez hasonló epizódok — legutóbb például az ABBA volt korongon —, nem titkoltan a SingStore fizetős számletöltő rendszer legkeresettebb együttesei, számai alapján. A mostani egy okból okozhatott volna csalódást, ha kihagynak néhány epikus számot (mint ahogy azt például Guitar Heróék tették az aerosmithes különkiadásban), és csak a Store-ban megvehető 15 számot adják ki. Hál’ istennek nincs baj; ugyan nem vagyok Queen-fanatikus, de meg tudtam állapítani, hogy ebben a 25 számban minden benne van, ami a Queentől kellhet valaha is egy karaokepartira (a teljes számlistát lásd a szövegdobozban).

Megjegyzem, nagyszerű kis online rendszert hoztak össze a SingStar PS3-as verziója alá, felvehetjük magunkat és produkciónkat, aztán kicsit megigazíthatjuk, hogy feltöltsük online profilunk alá és megosszuk a közönséggel. A közösségi rendszerben való részvételt külön díjazza is a játék, hiszen végre már vannak trófeák is, és sok csak közösségi aktivitás lévén oldható ki — például értékelje bizonyos számú ember egy feltöltött videódat, szólj hozzá mások munkáihoz, értékeld videóikat, és hasonlók.

Minden benne van tehát a jelen epizódban, amire a Queentől szükség lehet, már csak arra kéne kitalálni valami megoldást, hogy ne kelljen cserélgetni a lemezt, ha a másik részekből akarok egy (öröm)ittas bulin hirtelen számot kérni — ugyebár tágas az a vinyó, elfér rajta 25 szám, akár még több is... El tudnék képzelni ötletes és szórakoztató játékmódokat, mint a Lipsben, na meg végleg elfelejteni gyorsan azokat a gerjedő zsinóros mikrofonokat. Addig meg várjuk veszettül a következő SingStar-kiadást, a Pop Editiont, amiben már megkapjuk eme drót nélküli eszközöket, és ahogy említettem, a menüt is hanggal irányíthatjuk majd. Juhé!