Az alapok nem változtak, ismét a teniszvilágba csöppenhetünk bele a játékkal. Megint van egy remekül sikerült karriermód, és ezúttal rengeteget fejlesztettek az online lehetőségeken is. Tartalom szempontjából megint teljes a pakk, van egy tonna valódi versenyző egyéni stílussal lemodellezve, néhány legendás versenyzővel (mint Björn Borg vagy Szeles Mónika) kiegészítve. Kapunk egy rakat valós versenyhelyszínt is, az egyetlen híres ütközet, ami nincs jelen, az a wimbledoni.

A híres-neves versenyzők mellett természetesen megint lehet saját karaktert összerakni, kinek az arcát egy Spore-szerű megoldással szobrászkodva alakíthatjuk ki, és nem mellékesen beállíthatunk mindent a ruházatától (csuklószorító fura módon nincs) a stílusáig. Sőt, még a nyögéseinek a hangerejét és gyakoriságát is módosíthatjuk!A karriermódban – miután túljutottunk a bemelegítő szinteken – minden hónapban két bajnokság közül választhatunk, melyeken XP-t és pénzt nyerünk. Értelemszerűen az előbbivel tulajdonságainkat lehet turbózni, utóbbival pedig új cuccokat vehetünk a rengeteg valódi márkával telepakolt bevásárlóközpontban. Igaz, a Top Spin 2 karriermódja némileg változatosabb volt, de engem ezért teljesen kárpótolt a remek és forradalmi irányítás.

Az eddigi teniszjátékokban ugye nyomtuk a gombot, amíg oda nem ért a labda, tulajdonképpen csak a helyezkedésre kellett odafigyelni. Itt viszont a gombot megfelelő időzítéssel kell felengedni (amikor a labda pattan a földön – kivéve persze a röptézést), amit bizony szokni kell. Ám a gyakorlatban pár óra játék után ez már automatikusan megy, és ekkor el lehet kezdeni igazán trükközni. Millió ütésforma van a játékban, remekül lehet a csavart és nyesett ütésekkel operálni, ráadásul az is igen jól sikerült, hogy minden ellenfél – még a kitalált tucatteniszesek is – saját stílussal rendelkezik. Ki a szervákban, ki a röptében erős, ki párosban, ki egyéniben tud igazán érvényesülni, ez pedig garantálja a változatosságot.

Online a szokásos bajnokságok, meccsek mellett minden második héten új World Tour indul, amely speciális bajnokságokat jelent, melyekben a jó szerepléssel egy külön erre kialakított ranglétrán mászhatunk felfelé. A tartalom és az irányítás tehát remek, a technikai megvalósítás azonban csak átlagos. A pályákon sok a „klónnéző”, az animációk pedig helyenként durva váltásokkal mennek át egymásba. Igaz, ez cseppet sem von le az élvezetből, de hát akkor is biztos, hogy nem ezzel fogod demózni az új HD tévéd és a konzolod képességeit… Viszont ha kedveled a teniszt, akkor ennél jobbat jelenleg nem választhatsz – főleg a remek új irányítási rendszerrel és online lehetőségekkel kibővítve!

A tesztpéldányt a Platinumshop biztosította!