A Capcom nem lacafacázott, mikor a nemrégiben ismét felélesztett verekedős szériájuk, a Marvel vs Capcom harmadik részét átportolták PS Vitára. A Sony kézi konzolján lényegében ugyanazt a kipolírozott Ultimate verziót kapjuk, amiről már a 2012/02-es PC Guruban is ejtettünk néhány szót. A műfajt a Vitán jelenleg a Reality Fighters és az UMvC3 képviseli, és ha egy jó verekedős játékot szeretnétek, akkor inkább az utóbbit választjátok.

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (PS Vita)

Ugyan a Capcom üdvöskéje sem tökéletes, hiszen a fejlesztők nem nagyon erőltették meg magukat, hogy kihasználják a Vita képességeit, de magába a beltartalomba nem nagyon lehet belekötni, hiszen megtalálhatjuk itt a Marvel és a Capcom 48 választható hősét, a már ismert játékmódokat és az online lehetőségeket is. Bónuszként megkapjuk a nagykonzolon csak DLC formájában elérhető Heroes and Heralds módozatot, illetve az Arcade opció Touch névre keresztelt, az érintőképernyőt is használó verzióját, amiben az elülső felületet böködve harcolhatunk. Sajnos ennek az opciónak az önbizalom növelésen túl sok értelme nincsen, ugyanis a küzdelem szinte teljesen automatizált, a karakterünk az érintésünk nyomán random dobálja a legdurvább kombókat, és lényegében különösebb erőlködés nélkül győzhetjük le a kisorsolt ellenfeleinket.

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (PS Vita)

Szerencsére a program többi részében megmaradt a játékra jellemző nehézségi szint, ahol szükséges a karakterek és a speckók ismerete ahhoz, hogy valóban eredményesek lehessünk. Az online lehetőségeket pedig itt is csak akkor érdemes feszegetni, ha a gép ellen már profik vagyunk, és fel vagyunk készülve arra, hogy a világháló másik felén tanyázó őrültek szinte pillanatok alatt képesek felmorzsolni még a legütősebb csapatösszeállításunkat is.

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (PS Vita)

A körítés szempontjából panaszkodni nincs okunk, a látvány hozza az eltúlzott, színes, képregényes látványt, a kombók és a szuper támadások Vitán is kiválóan néznek ki, ám a lényeg ezúttal is az, hogy ha szereted a műfajt, akkor az UMvC3 hetekre, hónapokra elég szórakozást biztosít a számodra.