A SEGA nem nagyon szórakozott, mikor a Virtua Tennis 4 Vitás verziójáról volt szó, hiszen fogták a tavaly nagykonzolokra megjelent változatot, és nemes egyszerűséggel portolták a PlayStation legújabb kézikütyüjére, méghozzá úgy, hogy nem voltak restek még (ugyan kissé használhatatlan) extrákkal is felturbózni a Vitás változatot. A World Tour alcímmel ellátott Virtua Tennisben lehetőségünk van karriert indítani, arcade módban játszani, edzéseken részt venni, és természetesen adott az online megmérettetés lehetősége is.

Virtua Tennis 4: World Tour Edition JátékképekVirtua Tennis 4: World Tour Edition JátékképekVirtua Tennis 4: World Tour Edition Játékképek

A csúcs természetesen a World Tour néven futó karriermód, melynek keretében négy éven keresztül irányíthatjuk a teniszezőnket, bejárva vele a világot, egyre nagyobb hírnévre, és egyre rangosabb kupákra szert téve. Ennek a játékmódnak a legnagyobb erénye, hogy nem szimpla meccseket játszunk egymásutánban, hanem egy speciális rendszerben kell előrehaladni, ahol nem csak mérkőzéseken vehetünk részt, de edzéseken, a játékos népszerűségét növelő eseményeken, vagy akár páros játékokon is. Az így kapott változatosságot pedig tovább fokozza, hogy a játékosunk nem mozoghat kedvére, minden egyes megmozdulás előtt lépéslapokat kell kijátszani, és csak akkor juthat el egy adott eseményre, ha megfelelő számú lépést biztosító lap van a birtokában. Ez a megoldás nem csak érdekessé teszi a karrier módot, de az újrajátszást is ösztönzi, hiszen egy új karakterrel egészen más utat járhatunk be, mint az előzővel.

Virtua Tennis 4: World Tour Edition

Persze a jól kidolgozott rendszer ellenére még mindig a teniszen van a hangsúly, az pedig – akárcsak a nagytestvérben – kiválóan működik. A karakterünket egyedi irányba fejleszthetjük, speciális ütéseket hozhatunk össze neki, és idővel egészen fantasztikus meccseket játszhatunk le vele. És a program nem csak a játékélmény, de a látvány tekintetében is lenyűgöző, ugyanis a Virtua Tennis 4 a Vita jelenlegi kínálatának az egyik legszebb darabja, gyönyörű grafikával és animációval – már csak ezért is érdemes kipróbálni.