Ilyenkor mindenki úgy ébred, mintha az ágyból kikelés után egyenesen a vesztőhelyre vinnék. Utáljuk a hétfőt, mert vége az áldott hétvégének, és iskolába, vagy dolgozni kell menni, nincs kifogás, nincs apelláta. Az iskola/munkahely már tárt karokkal vár, ettől még jobban utáljuk a hétfőt, és nem is gondolunk rá, hogyha nekünk hétfő van, akkor másoknak is. Zsuzsannám is ehhez mérten nyűgösen kel ki az ágyból, én pedig résen vagyok, mert ilyenkor elég egy szikra, és már csak a fehér fényt látom...
De nincs gond, tündérmacika, aranyosan elmegy készülődni, és megtalálja a haját, ami nekem nagyon jó, mert nem engem talált meg. Ilyenkor aztán legalább fél óráig elvan, és szidja a génállománya teljes egészéért felelős minden felmenőjét. Én értetlenül hallgatom a monológját, szerintem tök jó a haja, de neki nem tetszik, csak miután három és fél liter hajlakk rápermetezése után már be lehet vele törni az ablakot. Lassan manócskám is magához tér, kiadja a "kéjek kakajót" rendszerindító parancsot, ezek után bootol.

Ha szabadnapos vagyok, mindig én viszem bölcsibe. Ezt gyermekem kaján vigyorral nyugtázza, mert már kitanulta a kis piszok, hogy nekem előadhatja a hisztikollekció teljes tárházát, az "itthonmajadok"-tól a "nehaggyájittapa"-ig. A hétfő belém is rúg egyet, de ez csak olyan bepróbálkozás, egy kis ízelítő, hogy tudjam hol a helyem. Kivédem a támadást, és folytatom megkezdett szabadnapom.

Nekem semmi bajom a hétfővel. Persze nem is én lennék, ha úgy gondolkoznék, mint mások. A hétfő is egy nap, ha meló van, akkor az van, ha meg szabadnap, akkor az. Ma épp szabadnapos vagyok, és miután szétszortíroztam a családot a gép előtt ülök, és nyomkodom a gombokat. A hajnali kávém ismét a B.Neten ért utól, valahol Lut Gholein környékén kolbászoltam a summoning nekrómmal, és lustán terelgettem a 10 főből álló csontváz osztagom. Mára a Diablo inkább elálmosít mint felébreszt, ezért a következő teleportkő után mentettem, és belöktem a Syberia 2-t screenshotolni egy kicsit. Azon gondolkozom, mit kéne ma csinálni. A délelőttöt tuti végigkockulom, ed valami hasznos tevékenység is kellene, ezért úgy egy óra múlva befekszem a tv elé, és nézek valami filmet.



Ennem is kéne, de csak valami gyorsat, igaz jól esne egy bundás kenyér teával, de a francnak sincs kedve negyed óráig cseszekedni vele. Jó lesz a lekváros piskóta tejjel, délutánig azzal is kibírom, utána úgyis megyünk Zsuzsával vásárolni, és simán meghívatom magam egy hamburgerre valahol. Meg kéne innom a kettedik kávémat, mert kezdek visszalassulni. Az írástól is elment a kedvem, inkább visszatérek Kate-hez, és megverjük a yukolokat....