Mert az igazi sokk csak azután következik. Full érintőképernyő, egyetlen árva gomb a készülék alján, az is ízlésesen belesimul a felületbe, hogy semmi se bontsa meg a sík összhangot. Ő az Apple iPhone, a legújabb barátom!



Az első "benyomás"

Gyönyörű nem? Nem lehet nem szeretni, annyira sokoldalú, nem is tudom, kell-e még ennél töb? Persze vannak akiknek már ez is sok, a telefon arra való hogy telefonáljunk, oszt cső. Hát nekem enyi nem volt elég, így bár fájó szívvel, de megváltam a Sony Ericcson k550i-től, és beruháztam egy iPhonra. Nem volt olcsó - sőt nagyon drága volt, de nekem megérte, mert amellett hogy nekem nagyon tetszik, a lehetőségeinek tárháza szinte végtelen. Amúgy is meg akartam lepni magam egy navigációval, de egy valamire való navi ötvenezer forint, így szerintem jobban jártam ezzel. Nem sokat olvasgattam az interneten a készülékről, nehogy valami elvegye a kedvem, bár nem nagyon tudta volna. Miután megvettem majdnem visszavittem, hogy nem működik, annyira láma voltam, hogy még kinyitni sem tudtam.

Aztán elkezdtem nyomkodni, és picit csalódott lettem. Se Magyar nyelv, se egy normális alkalmazás. De hát mire való az internet, nosza írjuk be a kulcsszavakat gugli bácsiba, és tanuljunk. Hát nem gyenge. Négy napja bújom a netet, és bár sokra haladtam, még sehol sem vagyok.

Jailbreake, avagy a kincsek tárháza!

Van ám program az iPhonra dögivel. Az elengedhetetlen iTunes letöltése és telepítése az első mozzanat, innentől az iPhone szinkronizál a Pc-vel, és tölthetünk a telóra bármit. (áhhht...)
Az AppStore dugig van mindenféle földi jóval, de fizetni kell ám keményen, és még a free letöltéshez is bankártya számos regisztráció kell.
Na itt jött képbe a szifon.com, ahol is feltárják a láma sziPhone (innentől: szifon) tulajdonos előtt a titkok titkát, és mindenki úgy élvezheti a szifonját, ahogy szeretné.
Első lépés a jailbreake, ami nem más, mint hogy hogy szoftveresen megtörjük a telefont, hogy külsős programok is fussanak rajta, amit az Apple NEM támogat! Ejnye bejnye! Még alig van meg a teló, máris hack, meg warez? Na még szép. A garancia vesztésre esély sincs, lévén az iTunes restore funkciója alapállapotba állítja vissza a szoftvert. És ha már megvolt a jailbreake, irány a Cydia, és hülyére telepíthetjük a telefont mindenféle alkalmazással, de akár testre is szabhatjuk a saját igényeink szerint.
Egyszó mint száz, a telefon igazi arcát a megtörés után mutatja meg, mert bár jó dolog az AppStore, jómagam is vennék róla jofféle cuccokat, ha a magyar oldalukon lenne...

Egyenlőre ennyi, megyek nézek valami helyes kis gamét a készülékre...