Mert a Hamburger, most már nagybetűvel, a szendvicsteremtés csúcsa. Ha haza akarnék beszélni, akkor azt mondanám, hogy egy valami előzi meg, a házi zsíros kenyér lila hagymával, de nem akarok gonoszkodni.
A Hamburger maga a tökély. Aki mást mond, az irigy, aki szerint pedig nem szabad Hamburgert enni, mert egészségtelen, az egyenesen hülye - nem is, az HÜLYE! Soha ne hallgassatok az ilyenfajta okoskodókra, csak sajnálják tőletek az élvezetet. Semmi nem jobb a Hamburgernél. Lehet akármilyen szendvics, pirított kenyér, fokhagymás vajkrém, reszelt sárgarépa, vagy ilyen olyan minőségi sajtszelet, semmit nem ér, ha a Hamburger színre lép. Egyszerűen zseniális. Ahogy az ember kézbe veszi a pihekönnyű forró puffancsot, és nagyot harap belé. Aztán még egyet, mert a Hamburger minden harapással egyre finomabb, és ízletesebb lesz - a szánkban tobzódnak az ízkavalkádok, szinte a szemünk is könnybe lábad, ha lehetne halálra ennénk magunkat, és hát miért ne lehetne?

Fontos kiegészítőként csakis, és kizárólag Coca Colát ihatunk hozzá, aki mással szokta meg, az nagyon kitolt magával, sürgősen pótolja a hiányosságot. Az egyik nagy hibája a Hamburgernek - nem sok van neki - hogy hamar elfogy. Mire az ember belejönne, és kezdené teljesen befogadni a természet adta élvezetet, már csak egy kis csücsök van a kezében, amire aztán úgy néz, mint Cesar Brutusra, döbbenten, és szemrehányón, de haragudni nem tud igazán. Halk sóhaj, a csodának vége, és itt lép be felmentő seregként az emberi gyarlóság, hogy kihúzzon minket a kakából. megmutatkoznak rajtunk a Doktor Bubó szindróma első jelei: "Kérem a következőt!"

Igen. Egy Hamburgernél egyvalami van ami jobb: kettő. Nem vicc, jöhet egy újabb Hambi, igen, ugyanígy dupla hússal, és extra hagymával. Ja, igen, és még egy Colát is kérek. Tíz perccel, két hamburgerrel, és egy liter Colával később az ember megbékél az egész világgal, és megtalálja azt a belső nyugalmat, amiről a tibeti láma csak álmodik. Minden világos, és egyszerű lesz, a mosoly az arcunkon állandó, és tudjuk, hisz bebizonyítottuk: élni jó, és érdemes!

A Hamburger maga a csoda. Hatalmas örömöt nyújtva csillapítja az éhséget, társ a buli után, felszívja az alkoholt, és segít többet inni. A Hamburger összehozza a fiút és a lányt, hangulatos beszélgetésre ösztönzi a barátokat, és minden helyzetben megvigasztal. Ha valaki az ellenkezőjét állítja csak nevessetek rajta, persze csak magatokban, nehogy megsejtsen valamit az illető. Majszoljátok tovább a Hambit, és gondoljatok arra a több millió testvéretekre, aki szintén röhög - befelé. Legyetek kövérek - lesz miből leadni - ha jól érzitek magatokat, semmi más nem számít. A fitneszguruk mind csalók, az "egészséges" étrendjük csupa méreg, amitől csak betegebbek lesztek, nem hallottam még olyan diétáról, aminek ne lenne valami káros mellékhatása. Hát kell ez nektek? Ugye nem.

És még valami. Sokféle Hamburger létezik, jómagam is kipróbáltam több tucatnyit. Hogy melyik az igazi? Szerintem nem kérdés: a sima.