Tegnap este, vagyis szeptember 13-án került sor a Microsoft és az 576 közös Halo: Reach Launch Party rendezvényére az Allee bevásárlóközpontban. Az nagyjából kilenckor kezdődő program előtt már órákkal ki lehetett próbálni a Reach Firefight multimódját a kiállított Xbox 360-anakon, s bár az embargó miatt a kampányt még nem engedték elindítani, egyes szemfülesebb játékosok mégis megpróbálkoztak vele, csak hogy legalább az első pár videót megnézhessék a megjelenés előtt.

GURU Extra Halo: Reach Launch PartyGURU Extra Halo: Reach Launch PartyGURU Extra Halo: Reach Launch Party

A rendezvény sokakat a helyszínre vonzott, a hazai játéksajtó krémje mellett a Halo sorozat rajongói és vásárlói is alig várták, hogy újabb és újabb jeleneteket láthassanak a játékból. Az MS nem spórolt semmin, hatalmas Halo pódiumot emelt az 576 elé, melynek hátterében egy óriási kivetítőn a játék látványosabb animációi futottak, ezzel is fokozva a várakozás izgalmát. Mindeközben a GameStarból ismerős Duncan nyomta a rizsát, majd sorra meginterjúvolta a játékot már kipróbáló újságírókat, köztük Bate-et is, aki büszkén hangoztatta, hogy a játékra 96%-ot adott a magazin hasábjain.



Az este fénypontja persze a Halo: Reach multibajnokság volt, melyben ötfős csapatok küzdöttek az értékes nyereményekért. Bár sokan jelentkeztek, a Halo partihoz stílusosan beöltözött hölgyek által kiválasztott szerencsések juthattak csak a gépek közelébe. Hasonlóan lehetett bekerülni a Halo kvízjátékba is, a legszórakoztatóbb lehetőség viszont kétségtelenül a Halo: Reach Elite Noble Team elleni megmérettetés bizonyult. A csapatot olyan neves tagok alkották, mint a színész Csányi Sándor, az úszóbajnok Cseh László, Dj Karányi vagy a hazai játékújságírás jelentősebb tagjai, mint Grath és Bate.



Éjfélkor aztán minden megváltozott, mert véget ért az embargó, és mindenki hozzájuthatott a várva várt Halo: Reach példányához. A szerencsések még pólókat is kaptak a játék mellé, és biztos vagyok benne, hogy nem egy olyan vásárló volt, aki azóta már végig is darálta a Bungie legújabb műremekét. Szép volt srácok, hiányozni fogtok!

A többi képért erre tessék!